Barcelona

Dilluns es posa en marxa el Servei d'Informació i Atenció a les Víctimes de Trànsit

Dilluns es posa en marxa el Servei d'Informació i Atenció a les Víctimes de Trànsit i les seves famílies impulsat pel departament d'Interior per ajudar-les a superar-ho i aplanar el camí a recórrer després del sinistre.

RedaccióActualitzat
El Servei d'Informació i Atenció a les Víctimes de Trànsit (SIAVT), adscrit al Servei Català de Trànsit, el gestionarà el RACC i hi treballaran disset gestors telefònics, quatre psicòlegs, una educadora social i una coordinadora. El servei donarà informació a les víctimes d'accidents de trànsit i les seves famílies, i les orientarà sobre els recursos que tenen a l'abast per intentar superar les seqüeles d'un accident de trànsit en un moment en què es queden en una situació de gran vulnerabilitat i desorientació. També se'ls ofereix suport i atenció psicològica.

El conseller d'Interior, Felip Puig, assegura que el nou servei neix amb la voluntat d'acompanyar les víctimes. "Posar a la societat aquesta dimensió més anímica, espiritual o psicològica i de sensibilitat". En definitiva, conclou: "D'acompanyament a les víctimes i els seus familiars", que configura "el model de la prevenció, reacció, reparació i restitució i la reconstrucció".

El telèfon del servei és el 900 100 268. També s'hi podrà accedir a través del seu web, i inclou entrevistes presencials. L'horari d'atenció és de 9.00 a 14.00 i de 15.00 a 20.00, de dilluns a divendres.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut