Dues persones amb mascareta passant per davant d'un cartell de recomanacions a la Rambla de Figueres (ACN/Gemma Tubert)
Dues persones amb mascareta passant per davant d'un cartell de recomanacions a la Rambla de Figueres (ACN/Gemma Tubert)

Dilluns aixecaran les restriccions a Figueres i Vilafant pel brot de Covid

La situació de la pandèmia a les dues poblacions de l'Alt Empordà ha millorat un mes després que es decretessin les primeres restriccions

RedaccióActualitzat

Després de gairebé un mes, acaben les restriccions a Figures i Vilafant per la pandèmia del coronavirus. Ho ha anunciat la consellera de Salut, Alba Vergés, després de la reunió del Procicat d'aquest divendres.

Les restriccions es van començar a aplicar el 19 de juliol i es van prorrogar el 3 d'agost per l'evolució dels brots de Covid.

La situació, ara, a totes dues poblacions de l'Alt Empordà és molt millor. "La tendència és bona", ha explicat la consellera en una entrevista a "L'estiu de Gràcia" de Catalunya Ràdio. Tot i això, ha demanat que es mantinguin les recomanacions a la població en algunes zones especialment afectades. En concret, Vergés ha demanat que s'evitin les reunions de més de 10 persones i que es busqui evitar una gran socialització per tallar cadenes de contagi.


Mapa interactiu relacionat: Índex de risc de brot per municipi


Actualment, a Figueres la taxa de contagi és de 0,69 i a Vilafant, de 0,46. Són bones xifres perquè l'epidèmia creix quan aquesta xifra és superior a 1. Pel que fa a l'índex del risc de rebrot, a la capital empordanesa és de 225 i a Vilafant, de 118. Per sobre de 100, es considera un risc alt o molt alt, segons el sistema de càlcul utilitzat pel grup de Recerca BIOCOM-SC de la UPC i amb dades del portal Dades Obertes de la Generalitat de Catalunya. Tot i que el risc encara és alt, el cert és que ha baixat molt els últims dies en els dos municipis.

Pel que fa a l'evolució de la pandèmia, Vergés ha dit que Catalunya es troba dins una "bona tendència", malgrat que les xifres d'incidència de casos siguin encara "molt altes".

"Hem de procurar baixar les incidències acumulades i la taxa de reproducció del virus; no ens conformem a estabilitzar-la, sinó a reduir els casos, i per això busquem els asimptomàtics"

A la mateixa entrevista, la consellera també ha valorat les noves mesures de seguretat que ha anunciat el ministre de Sanitat, Salvador Illa. Ha explicat que, per a Catalunya, no suposen massa res de nou "perquè la majoria ja s'estaven aplicant".

Entre les principals mesures que han pactat el Ministeri i les autonomies hi ha prohibir fumar al carrer si no es respecten els 2 metres de distància i decretar el tancament de discoteques, sales de ball i bars de copes.

 

Quinze dies més al Segrià, la Noguera i l'Àrea Metropolitana

Al contrari que a l'Alt Empordà, el Procicat proposar mantenir les mesures de restricció per la Covid 15 dies més a les zones més afectades del Segrià, la Noguera i Barcelona i la seva àrea metropolitana.

Tot i que el nombre de casos va de baixa, la incidència encara es manté molt per sobre de la mitjana de Catalunya. Per això s'insisteix que cal un altre esforç individual i col·lectiu per reduir els contagis i encarar amb garanties el retorn a la mobilitat, la feina i les escoles al setembre. I que el virus no fa distincions per edat.

ARXIVAT A:
Coronavirus
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut