El temps, atrapat en el temps, amb més núvols baixos

L'anticicló ens proporciona un temps cíclic que es repeteix cada dia

Néstor GómezActualitzat

Sense canvis a l'atmosfera. Persisteix la presència del potent anticicló ancorat sobre els Alps. L'estabilitat atmosfèrica és total a tot el centre i sud del continent europeu. Cal viatjar ben lluny per obrir el paraigua.

Sol i boirines

Un cop més, de bon matí trobarem boires i boirines a les planes interiors. Els núvols baixos i les boires envairan el Camp de Tarragona, àrees de les Terres de l'Ebre, el Bages, el prelitoral, l'Empordà i la zona de Girona. La inversió tèrmica de primera hora del matí permetrà que els fums de cremes o els emesos per les indústries s'expandeixin ben a prop de la superfície, sense pujar verticalment, com sol ser normal.

El temps a la tarda només oferirà la possibilitat de trobar algun núvol esquifit, en forma de cúmul, sobre les muntanyes properes al mar i al delta de l'Ebre.

L'anticicló també es nota a les temperatures

Per un costat, l'estabilitat atmosfèrica tan acusada a la qual estem sotmesos farà que aparegui l'anomenada inversió tèrmica a primera hora del matí, és a dir, farà més fred i amb més glaçades al fons de les valls que a alta muntanya. Per un altre costat, hi haurà gran amplitud tèrmica. La diferència entre les mínimes i les màximes en una població seran molt acusades, fins al punt de trobar diferències de 20 graus entre el fred matinal i les temperatures del migdia. Les temperatures més altes del dia podran tocar els 20ºC.

I divendres, sense canvis.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut