Captura del primer vídeo de la campanya "El present és feminista"
Captura del primer vídeo de la campanya "El present és feminista"
Barcelona

"Digues el que penses", campanya perquè els homes no callin davant del masclisme

L'Ajuntament de Barcelona busca implicar els homes i joves en la lluita contra la violència masclista amb una nova campanya de sensibilització

RedaccióActualitzat

La nova campanya de l'Ajuntament de Barcelona contra la violència masclista interpel·la directament els homes. Tres vídeos recreen situacions en què un home o un noi planten cara a un altra persona pels seus comentaris o actituds masclistes. 

El lema de la campanya "El present és feminista" és "Digues el que penses". Un dels vídeos parla de l'assetjament verbal a una noia, de nit i al carrer. 


També s'aborda la difusió d'una foto íntima d'una noia per les xarxes socials o un pare que controla la seva dona en presència del fill comú. 

L'objectiu és que els homes trenquin el silenci i tinguin un paper proactiu en l'eliminació de la violència masclista. "Han de tallar amb qualsevol senyal de violència masclista i dir-ho, perquè, si no, són còmplices", ha advertit la tinent d'alcalde de Feminismes, Laura Pérez.

Els vídeos són obra de Bàrbara Farré, guanyadora d'un Premi Gaudí pel curtmetratge "La última virgen". 

El primer vídeo de la campanya s'ha estrenat aquest dilluns, mentre que els dos restants s'estrenaran el 25 de novembre, amb motiu del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència cap a les Dones.
 

Telèfon d'atenció 24 hores

L'Ajuntament de Barcelona ha anunciat que activarà un nou servei específic d'atenció telefònica d'urgència, psicològica i social per atendre casos de violència sexual durant les 24 hores.

Des del telèfon s'oferirà una primera atenció i es derivarà les persones ateses als serveis específics. 

A més, s'elaborarà un protocol de prevenció, detecció i comunicació d'agressions i assetjament sexual a les dones al transport públic, tenint en compte que el 42% de les usuàries diu que ha estat objecte de tocaments.  

A Barcelona, gairebé 6 de cada 10 dones han patit violència masclista, segons l'enquesta municipal del 2016, i el 20% de les barcelonines han esta víctimes de violència sexual greu.
 

 

 

 

ARXIVAT A:
Violència masclistaAssetjament sexual FeminismeMasclisme
Anar al contingut