Centenars de persones celebren el Cap d'Any amb els presos de Lledoners (Juan Manuel Gil)
Centenars de persones celebren el Cap d'Any amb els presos de Lledoners (Juan Manuel Gil)

Dignitat i força, els desitjos dels presos per encarar l'any del seu judici

Centenars de persones fan una revetlla de Cap d'Any, amb sopar, campanades, música i castell de focs a l'exterior de Lledoners pels presos

Actualitzat

Centenars de persones han passat la revetlla de Cap d'Any a l'exterior de la presó de Lledoners per fer arribar el seu caliu als presos polítics, que no poden ser amb les seves famílies. La convocatòria, feta pel col·lectiu Omplim Lledoners, ha concentrat milers de persones en un ambient festiu i animat.

 

 

S'ha fet un sopar de carmanyola, les 12 campanades a la mitjanit i s'ha rebut el nou any amb un castell de focs. Durant la nit han sonat cançons escollides pels mateixos polítics empresonats.

 

També es van fer les campanades, amb l'anomenada campanya de la llibertat, davant la presó de Puig de les Basses on hi ha tancada Dolors Bassa.

 

 

 

 

També davant de la presó de Mas d'Enric, al Catllar on hi ha Carme Forcadell es va fer un sopar per rebre l'any nou.

 

 

Missatges per l'any nou


Els líders independentistes empresonats i exiliats han fet arribar a través de Twitter els seus missatges pel nou any.

El president d'Esquerra Repúblicana, Oriol Junqueras, a través d'una piulada, demana abandonar l'odi i la ràbia l'any 2019. Junqueras diu que no poden ser la base per construir res, després d'afirmar que els polítics a la presó se senten forts.

També a la xarxa, Jordi Turull dona les gràcies a la gent que els dona suport a Lledoners en aquesta data.

De cara al judici que ha de començar aquest gener, Josep Rull dona un missatge per empendre el nou any amb dignitat i empenta.

De la mateixa manera, Joquim Forn encara amb serenor el nou any.


Carme Forcadell desitja un any de llibertat i de lluita feminista en el missatge que ha publicat a la xarxa, igual com han fet la majoria de presos.

Jordi Sànchez agraeix les mostres de solidaritat i desitja dignitat i força per aconseguir la llibertat i la felicitat.

Jordi Cuixart fa referència a un any ple de dignitat i coratge.

 

Des de l'exili

En una altra piulada, Carles Puigdemont ha assegurat que continuaran lluitant pels presos i ha afegit que la seva llibertat és la del poble de Catalunya.

Entre els liders polítics exiliats, Toni Comín expressa el desig que tots els presos i els que són a l'estranger puguin tornar a casa.

ARXIVAT A:
Procés catalàGovern empresonatOriol JunquerasJosep RullJordi TurullCarme ForcadellJoaquim FornCarles PuigdemontToni ComínJordi SànchezJordi CuixartJudici procés
Anar al contingut