Digital Impact desborda d'art digital Barcelona: els 15 artistes més destacats de la mostra

El Disseny Hub Barcelona acull una de les exposicions més grans que s'han fet fins ara d'art digital al nostre país: 4.000 metres quadrats dedicats a l'art i el disseny digital

Anna F. RaichsActualitzat

El Disseny Hub Barcelona acull, des d'aquest divendres i fins al 27 d'agost, Digital Impact, una de les exposicions més grans que s'han fet fins ara d'art digital a Barcelona. Més que una exposició, es tracta d'una experiència que permet al visitant explorar les noves formes que marcaran el futur de l'art a través de l'obra.

La mostra compta amb 4.000 metres quadrats dedicats a l'art i el disseny digital i amb artistes del país i de renom internacional, que presenten els seus treballs per apropar l'art digital a la ciutadania.

Us presentem els més destacats:
 

Domestic Data Streamers: "Cartografia de la connexió humana"

Estudi d'investigació i disseny amb seu al barri de Sants de Barcelona, format per artistes, periodistes, programadors, científics de dades centrats en l'exploració de nous llenguatges i les seves implicacions socials. Han creat uns insectes robotitzats que fan una cartografia dels nostres moviments a les xarxes socials. Des d'un matx a Tinder als likes que es fan a Instagram.

Domestic Data Streamers: "Cartografia de la connexió humana"

Alba G. Corral: "Mercuri" 

Artista visual i programadora resident a Catalunya que porta una dècada creant art generatiu a través del software i la programació. Per a aquesta ocasió, ha col·laborat amb New Art Foundation, per fer peça audiovisual de formes oníriques i textures abstractes.

Alba G. Corral: "Mercuri"

Lowkeymoves: "Digital Humans"

Agència creativa especialitzada en música, cultura i tecnologia, situada al barri del Raval de Barcelona. Els seus personatges donen la benvinguda a "Digital Impact' i animen el públic a reflexionar sobre l'art digital.

Lowkeymoves: "Digital Humans"

Refik Anadol: "Màquines de memòria: espai"

Artista multimèdia, director i pioner en l'estètica de dades i la intel·ligència artificial. La seva obra d'art immersiva és una especulació visual dels intents de la humanitat per explorar les profunditats de l'espai.

Refik Anadol: "Màquines de memòria: espai"

Universal Everything: "Infinit"

Col·lectiu de disseny i art multimèdia fundat a Sheffield (Regne Unit) el 2004. ‘Infinit' explora el moviment constant i interminable de les persones a les ciutats. Ho fa amb una processó de personatges que mai es repetiran.

Universal Everything: "Infinit"

Random interncional: "Públic (II)"

Grup d'art postdigital de Londres que explora la condició humana en un món tecnològic. Els seus objectes monumentals reaccionen per establir un diàleg amb qui els mira.

Random interncional: "Públic (II)"

Quayola: "Tempestes"

Artista italià establert a Londres. En la seva instal·lació fa servir imatges de definició ultraalta dels mars de tempesta de Cornualla per generar pintures tradicionals fetes amb l'ordinador.

Quayola: "Tempestes"

Brendan Dawes: "Passatgers: BCN"

És un artista que fa servir sistemes generatius que impliquen dades, aprenentatge automàtic i codi per crear la seva obra. En la seva proposta, crea un assaig visual sobre l'efecte de la pandèmia de COVID en el tràfic dels passatgers que van circular per l'aeroport de Barcelona entre 2019 i 2021.

Brendan Dawes: "Passatgers: BCN"

FutureDeluxe: "El teu sistema és un jardí, també"

Estudi creatiu centrat en l'experimentació. La instal·lació interactiva convida a convertir els visitants en participants actius de l'atenció i la consciència plena. La quietud ajuda a què el jardí floreixi.  

Brendan Dawes: "Passatgers: BCN"

Josue Ibáñez: "Deriva"

És un dissenyador d'experiències immersives que treballa amb pintures basades en dades i entorns digitals experimentals a Ciutat de Mèxic. La seva obra ofereix la possibilitat de caminar a través d'un camp de milions de partícules de llum que es mouen sense rumb.

Josue Ibáñez: "Deriva"

Six N. Five and Someform: "Espais artificials"

Estudi amb seu a Barcelona del dissenyador i artista Ezequiel Pini. Per a l'exposició ha col·laborat amb un estudi de disseny de Berlín especialitzat en 3D. Ha generat artificialment mons únics i irrepetibles, amb una mica d'humanitat.

Six N. Five and Someform: "Espais artificials"

Joëlle: "Dualitat"

Artista audiovisual resident a Londres que treballa en l'àmbit dels visuals en directe i l'actuació. En la seva obra explora la dualitat dels oposats.

Joëlle: "Dualitat"

Field.Io: "DeepTime"

Estudi d'art digital amb seu a Londres de l'artista Marcus Wendt. En el seu treball a l'exposició, simula diferents situacions davant la desaparició del planeta pel canvi climàtic. La intel·ligència artificial hi tindrà alguna cosa a dir.

Field.Io: "DeepTime"

State: "Observatori de la xarxa"

Estudi creatiu que treballa amb el disseny i la fluïdesa per explicar històries. En la seva instal·lació es restaura i arxiva el més destacat del nostre passat digital.

State: "Observatori de la xarxa"

Antoni Arola: "Oasis. Arxiu dels cels"

Dissenyador guardonat amb el Premi Nacional de Disseny, amb estudi amb seu al barri del  Poblenou, a Barcelona. La seva recerca artística gira entorn de la llum. Ha estat l'encarregat de crear els diferents espais on podrem veure les instal·lacions dels artistes. Cúpules que canvien de tonalitat, del blau de dies clars als tons canviants dels capvespres.

Antoni Arola: "Oasis. Arxiu dels cels"
ARXIVAT A:
Digital Art
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut