El febrer és un mes en què les estacions reben molts alumnes en la Setmana Blanca
El febrer és un mes en què les estacions reben molts alumnes en la Setmana Blanca

"Dies Blancs" per esquiar fora del confinament, el pla d'Empresa per salvar les pistes

Per salvar les estacions d'esquí, el conseller Tremosa proposa que al febrer es flexibilitzin les actuals restriccions

RedaccióActualitzat

El confinament municipal ha fet caure més d'un 95% el nombre d'esquiadors, segons les estacions. Per salvar les pistes d'esquí, el Departament d'Empresa estudia habilitar alguns dies del mes de febrer per anar a esquiar amb un aforament restringit i controlant els desplaçaments.

El conseller Tremosa proposa el que anomena "Dies Blancs", que permetrien que al febrer es flexibilitzin les actuals restriccions per anar a la neu, sempre que la situació epidemiològica ho permeti. La idea és permetre desplaçaments intercomarcals d'un dia per anar a les pistes. 

En una visita a la Seu d'Urgell, el conseller ha explicat que la proposta té com a objectiu ajudar a mantenir la temporada, precisament en un mes en què en anys anteriors era habitual que els escolars s'hi desplacessin durant les anomenades "Setmanes Blanques".

El titular d'Empresa ha volgut deixar clar que tot plegat dependrà de l'evolució de la situació sanitària, tot i concloure: "Si és possible, per poc que puguem ho farem".
 

El conseller ha destacat que l'obertura de les pistes no ha suposat un increment de casos. Diu que, "extremant les mesures", és factible mantenir un mínim d'activitat econòmica en aquest sector.


Ajudes als sectors afectats

Tremosa ha avançat que s'està treballant en l'assignació de noves subvencions per ajudar els sectors més afectats per la pròrroga del confinament municipal. La quantitat, però, encara no s'ha concretat. Tremosa ha dit que la voluntat del govern és la de dotar de "finançament addicional" els sectors més perjudicats.

El conseller assegura que amb el "fil d'activitat" que es manté actualment es pot subvencionar la resta. Posa d'exemple els comerços i diu que dels 114.000 establiments d'aquest tipus que hi ha a Catalunya, 110.000 continuen oberts de dilluns a divendres. 
 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut