Diego Torres després de la seva compareixença, aquest dimecres, a l'Audiència de Palma (EFE)
Diego Torres després de la seva compareixença, aquest dimecres, a l'Audiència de Palma (EFE)

Diego Torres ingressarà a la presó de Brians 2, a Sant Esteve Sesrovires

Mentrestant, Iñaki Urdangarin ha tornat a casa seva, a Ginebra, i també ha de triar la presó on ha d'ingressar abans de dilluns

RedaccióActualitzat

Diego Torres, l'exsoci d'Iñaki Urdangarin, ingressarà al centre penitenciari de Brians 2, que és a Sant Esteve Sesrovires, al Baix Llobregat. És la mateixa presó on van estar els també condemnats per delictes econòmics Fèlix Millet i Jordi Montull.

Torres, que té la seva residència a Sant Cugat del Vallès, ha triat una presó catalana per complir la condemna que li ha imposat el Tribunal Suprem arran del cas Nóos, una condemna que és de 5 anys i 8 mesos de presó, per malversació, prevaricació i frau a l'administració. Haurà d'ingressar a Can Brians 2 abans de dilluns.

Mentrestant, Iñaki Urdangarin torna ser a casa seva, a Ginebra, a Suïssa, després d'anar aquest dimecres a l'Audiència de Palma a recollir l'ordre de presó per complir la sentència del cas Nóos. Haurà de complir la condemna de 5 anys i 10 mesos de presó.

 

 

El cunyat del rei passa, per tant, els últims dies en llibertat abans d'entrar al centre penitenciari que hagi triat per complir condemna, a diferència dels presos independentistes. El termini l'ha fixat el tribunal balear del cas Nóos, que també ha decidit no retirar el passaport a l'exduc de Palma, que, de fet, quan va acabar el tràmit se'n va tornar cap a Suïssa, a la ciutat de Ginebra, on viu amb la seva família.

L'expresident balear del PP Jaume Matas no va comparèixer al tribunal perquè aquest dimecres al migdia va ingressar voluntàriament a la presó d'Aranjuez. A l'expresident balear el Suprem li ha ratificat 3 anys i 8 mesos de presó.

El govern balear vol recuperar els fons malversats a Nóos

Un cop confirmada la presó per a Matas, Urdangarin i Torres, la presidenta del govern balear, Francina Armengol, ha afirmat que "no pensen decaure en l'intent que els diners malversats en el cas Nóos tornin a les arques públiques".

"Són diners dels ciutadans de les Balears", ha remarcat Armengol. La sentència fixa que Urdangarin i Torres han d'abonar a la comunitat autònoma poc més de 600.000 euros, però l'Advocacia de les Balears està treballant per reclamar 2,6 milions d'euros per via administrativa, tal com ha ratificat la presidenta balear. La quantitat que demana l'executiu balear "és justa", ha defensat Francina Armengol.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut