Diego Torres, exsoci d'Urdangarin i exvicepresident i expresident de l'Institut Nóos (Reuters)
Diego Torres, exsoci d'Urdangarin i exvicepresident i expresident de l'Institut Nóos (Reuters)
Palma

Diego Torres, exsoci d'Urdangarin, condemnat a la pena més alta pel cas Nóos

Actualitzat

L'exsoci d'Iñaki Urdangarin , Diego Torres, és qui ha rebut la pena més alta. L'Audiència de Palma l'ha condemnat a 8 anys i mig de presó per cinc delictes de corrupció com a responsable de l'Institut Nóos. També el condemna a 7 anys i un mes d'inhabilitació especial i a una multa de 512.553 euros. L'audiència el condemna per la responsabiliat civil pel cas Nóos.

Tot i que la fiscalia demanava per Torres una pena tres anys menor que per al marit de la infanta Cristina, els jutges el consideren màxim responsable dels delictes de corrupció i el condemnen a dos anys i tres mesos més de presó que a Urdangarín

Peticions de la fiscalia i Manos Limpias

Diego Torres, estava acusat en el cas dels delictes de prevaricació, frau, tràfic d'influències, malversació, contra la Hisenda, falsedat, estafa, falsificació i blanqueig. La fiança fixada per a ell, així com per a la seva dona, Ana María Tejeiro, és de 15.803.858 euros.

Torres s'enfrontava a una petició de presó d'entre 16,5 i 22,5 anys. La fiscalia en demanava un total de 16,5 anys de presó. En concret, 6 anys per presumpta malversació amb continuats delictes de prevaricació i falsedat en document públic i mercantil; dos per frau a l'administració, 3,5 per estafa en concurs amb falsedat, 3 per delicte contra la Hisenda i dos per blanqueig de capitals. També li imposa una multa de 3,8 milions d'euros, a més de 1,47 milions com a responsable civil, i li demana que respongui a la responsabilitat civil a títol lucratiu, conjunta i solidària amb la seva dona, de fins a 1.144.240 euros.

La petició de Manos Limpias era de 22,5 anys de presó i 5.596.807,74 euros de multa per diversos delictes. Pel delicte continuat de malversació amb un delicte de tràfic d'influències, amb delictes continuats de prevaricació i falsedat en documents públic i mercantil, 8 anys de presó. Per frau a l'administració, 3 anys; per estafa en concurs amb falsedat continuada de document mercantil, 3,5 anys de presó; per un delicte contra Hisenda Pública, 4 anys de presó, i per blanqueig de capitals, demana 4 anys de presó més.

Anar al contingut