Susana Díaz en una compareixença aquest dilluns per valorar el resultat de les eleccions (Efe)

Díaz ironitza i diu que "segurament" es va equivocar en no centrar la campanya en Catalunya

La líder andalusa dels socialistes diu que no pensa dimitir

RedaccióActualitzat

Susana Díaz ha ironitzat sobre l'ús que han fet de Catalunya i el procés independentista el PP, Cs i Vox durant la campanya electoral. En declaracions a la Cadena Ser, la líder dels socialistes andalusos considera que "es van equivocar" en posar l'accent en Andalusia, en lloc de posar-lo a frenar l'independentisme, com van fer altres forces.

"Durant la campanya deia a les forces polítiques que s'equivocaven. Fins i tot l'últim dia del tancament de campanya Rivera demanava el vot contra els independentistes a Andalusia. Segurament la que estava equivocada era jo i la que hauria de reflexionar sobre si el debat era aquest o no era jo, que estava centrada i volia que fos amb accent andalús, però era evident que no ha estat així i que ells quan demanaven el vot contra els independentistes a les urnes sabien el que estaven fent".

Díaz, que diu que no pensa dimitir, ha fet aquestes manifestacions en plena pugna amb la direcció del PSOE sobre l'autoria de la davallada electoral.

Públicament, José Luís Ábalos, secretari d'organització socialista, ha retret a Díaz el disseny d'una campanya en què els socialistes espanyols "no hem aconseguit mobilitzar un electorat d'esquerra per plantar cara a l'ofensiva de la dreta".

Des del partit asseguren que l'estratègia de Pedro Sánchez sobre Catalunya no ha condicionat els resultats electorals de diumenge. Amb tot, la direcció socialista ha intentat rebaixar la tensió amb la presidenta andalusa després que aquest dilluns Ábalos obrís la porta a un relleu de Díaz.

El número dos dels socialistes ha puntualitzat que l'estil del PSOE no és demanar la renúncia de companys de partit.

ARXIVAT A:
AndalusiaPSOESusana Díaz
Anar al contingut