Susana Díaz en una intervenció aquest dijous al Parlament andalús. (Foto: EFE)
Susana Díaz ha defensat l'honestedat de Griñán i Chaves. (Foto: EFE)
Sevilla

Díaz defensa l'honradesa de Chaves i Griñán i avisa que si se'ls imputa serà "la primera" a demanar-los que deixin l'escó

La presidenta de la Junta d'Andalusia diu que els seus predecessors en el càrrec aniran a declarar al Suprem perquè "no tenen res a amagar"

RedaccióActualitzat

La presidenta de la Junta d'Andalusia, Susana Díaz, ha defensat "l'honestedat i l'honradesa" de Manuel Chaves i José Antonio Griñán, després que el Tribunal Suprem ha obert una investigació contra ells i tres exconsellers andalusos pel cas dels ERO fraudulents. Díaz ha dit que els seus predecessors en el càrrec aniran a declarar al Suprem perquè "no tenen res a amagar ni res a témer" i, a més, "voluntàriament" volen fer-ho.

Al mateix temps, en declaracions als periodistes al Parlament andalús, Díaz ha deixat clar que si el Suprem imputa algun dels cinc aforats del PSOE serà "la primera a demanar-los que deixin l'escó".

Menys contundent ha estat el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha demanat "respectar" la presumpció d'innocència dels expresidents de la Junta. Sánchez ha recordat que ni Chaves ni Griñán no estan imputats i ha manifestat el "total i absolut respecte al funcionament de la justícia".

Sobre quines mesures prendrà el partit si se'ls imputa, Sánchez ha afirmat que prendran les decisions "en funció de quin sigui el desenvolupament de la investigació judicial" i que "com és característica nostra, són contundents dins el màxim respecte a un principi essencial de la democràcia, que és la presumpció d'innocència".

Anar al contingut