Díaz Ayuso, ovacionada, eclipsa Casado com a gran estrella de la convenció del PP

La presidenta de la Comunitat de Madrid rep una ovació de més d'un minut amb la militància dempeus i manlleva tota l'atenció al líder del PP, Pablo Casado

Actualitzat

Matí, 08.40, estació d'Atocha. L'AVE a València des de Madrid va ple de càrrecs i militants del Partit Popular amb les seves maletes i els porta vestits. Tots amb destinació a la convenció del PP, que arrenca en poc menys de dues hores. Ha de ser la cita del rellançament de Pablo Casado com a líder de la formació política, però en les converses que se senten entre vagons plana un altre nom, el d'Isabel Díaz Ayuso.

A la cafeteria, dos joves amb polseres del Partit Popular i la bandera d'Espanya fan els seus càlculs. "He llegit que a València aquest cap setmana hi anem uns 2.000 'ayusers'", comenta un d'ells, que obertament reconeix la seva predilecció per la presidenta madrilenya. Es mostra entusiasmat amb la irrupció de Díaz Ayuso en el tram final de la convenció. Les seves expectatives tindran ben aviat resposta.


Arribada triomfal

Migdia, 12.30, palau de les Arts a València. José Luis Martínez Almeida tanca amb la seva intervenció la taula rodona amb els principals alcaldes del PP. Intenta, amb to distès, atraure l'atenció dels participants, sense saber que en pocs segons les seves paraules quedaran en segon pla.

"Arriba Ayuso", crida un periodista a la sala de premsa. Corredisses fins a l'exterior de l'edifici per veure l'entrada de la presidenta madrilenya. Ja ningú no escolta el que s'està dient a l'auditori principal. Ayuso camina a poc a poc per l'esplanada principal, envoltada de desenes de càmeres i periodistes.

(EFE/Manuel Bruque)

Diuen que les comparacions son odioses, però la presidenta madrilenya ha generat molta més expectació que Pablo Casado. Saluda amb la mà i somriu sota la mascareta amb la bandera de la Comunitat de Madrid. Militants del partit l'esperen des de primera hora del matí, enregistren amb els seus telèfons mòbils el moment mentre criden "presidenta, presidenta", alguns fins i tot salten el cordó de seguretat enmig d'una eufòria desfermada.

Sembla més aviat l'entrada triomfal d'una estrella de cinema per la catifa vermella. Ha arribat l'última a la cita del PP, però és el centre de totes les mirades. "Ens agrada Ayuso, necessitem marxa i Casado és massa fluix", explica amb satisfacció la tinenta d'alcaldia d'un poble de Granada que segueix tota l'escena amb la seva acreditació de la la convenció del PP penjada del coll.


Casado eclipsat

Dins l'auditori, el president del PP, descol·locat, intenta recuperar protagonisme i prendre les regnes de la situació. Davant d'una munió de mitjans gràfics es fa una fotografia conjunta amb Díaz Ayuso. Somriures nerviosos per visualitzar una treva després de setmanes de pugna pel control del PP de Madrid.

(EFE/Manuel Bruque)

No està sent una bona setmana per a Casado, després de les sortides de to i polèmiques dels últims dies d'alguns convidats durant la convenció itinerant per diverses ciutats espanyoles. Mario Vargas Llosa traient importància a la llibertat de vot; l'expresident francès Nicolas Sarkozy donant suport a Casado hores abans de ser condemnat per finançament irregular d'una campanya electoral o José María Aznar aixecant una enorme polseguera amb unes declaracions sobre la conquesta d'Amèrica.

Ara, a València, el líder del PP està a punt de comprovar l'efecte aclaparador que provoca la presidenta de Madrid. És ella qui rep l'ovació més sonora de tot el matí, amb una part de l'auditori dret, just abans d'arrencar la seva intervenció.


Des de l'escenari, la presidenta madrilenya assaboreix el moment amb un punt d'orgull; la seva mirada i els seus moviments de cap la delaten, és conscient que pronunciarà la frase que serà el titular de la jornada: "Tinc clar quin és el meu lloc, Madrid és la meva sortida i la meva meta política".

Missatge directe a Casado, que l'escolta des de la primera fila i sembla que respira alleugerit. Aplaudiments. Amb un moviment hàbil, Casado puja a l'escenari i busca l'abraçada de complicitat amb la presidenta de la Comunitat de Madrid. Ayuso, de portes enfora, ha enterrat la destral de guerra.

(EFE/Manuel Bruque)

Alguns al partit temien que el discurs de la "lideressa" fos l'escenificació pública d'una batalla, d'un pols obert amb la direcció estatal. "Esperàveu la intervenció d'Ayuso?", pregunten els periodistes a un dirigent de la formació. "S'ha d'estar preparat per a tot", respon als passadissos amb un mig somriure. Intenta treure-hi ferro: "Hi ha més soroll fora que dins del partit".

Díaz Ayuso abandona la convenció. De moment, ha volgut demostrar lleialtat, però també se'n va convençuda que ha eclipsat Pablo Casado.

ARXIVAT A:
Isabel Díaz AyusoPPPablo CasadoComunitat de Madrid
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut