Díaz Ayuso admet contactes per portar el Mobile a Madrid: "Anirem per ell"

Jaume Collboni respon a la presidenta madrilenya que "això no s'improvisa" i que busqui oportunitats "en comptes de copiar o robar les idees dels altres"

Juli Rodés AlmerActualitzat

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, està disposada a fer "tot el que estigui a les nostres mans" per portar el Mobile World Congress a la capital d'Espanya.

Així ho ha explicat aquest matí, durant un esmorzar informatiu de l'agència Europa Press.

"Farem tot el que estigui a les nostres mans perquè vinguin també a Madrid. I aquí tindran tota la llibertat per moure's, per relacionar-se, per emprendre. Hem demostrat durant la COP25 que Madrid està preparada per acollir qualsevol tipus d'esdeveniment, de la magnitud que sigui, i de la dificultat que comporti."


Tot seguit ha reblat: "Estem preparats per acollir el Mobile i anirem per ell."


"Ja hem anat parlant"

Repreguntada pel moderador de l'esmorzar informatiu sobre si pensava fer alguna cosa concreta per acollir el Mobile, Ayuso ha assegurat que "ja hem anat parlant, durant setmanes enrere, amb organitzadors".

L'esmorzar informatiu d'Ayuso era per fer balanç de la seva gestió, però li han preguntat sobre el Mobile World Congress arran d'un article publicat a la pàgina web de l'Ajuntament de Barcelona en què s'apuntava que la tecnologia 5G, el pròxim estàndard de la telefonia sense fils, que ja s'ha començat a adoptar, podria ser perjudicial per a la salut i en demanava una moratòria.

 

La presidenta madrilenya, Isabel Díaz Ayuso, durant l'esmorzar informatiu d'aquest matí (EFE/Juan Carlos Hidalgo)

 

L'article, "un error"

El text -que ja no està disponible- s'ha publicat en la secció "La Fàbrica del Sol", que a la mateixa web es defineix com "un equipament d'educació ambiental promogut per l'Àrea d'Ecologia, Urbanisme i Mobilitat de l'Ajuntament de Barcelona".

Consultades per TV3, fonts de govern municipal barceloní han valorat que "la publicació d'aquest article ha estat un error" i que per això l'han retirat.

A més, han volgut remarcar que "és un article publicat per un equipament municipal, però que no representa l'opinió del govern de Barcelona".


"Això no s'improvisa"

El primer tinent d'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha respost la presidenta madrilenya assegurant que un esdeveniment com el Mobile World Congress "no s'improvisa" i demanant-li que busqui oportunitats noves.

"El Mobile és] una història de col·laboració que ja fa més d'una dècada que dura entre la ciutat i aquest esdeveniment, que no s'improvisa, que forma part de la ciutat de Barcelona, del seu calendari d'activitats i que està assumit pel conjunt de la ciutadania."

"Convido la senyora Ayuso a anar a buscar oportunitats per a la seva ciutat i proposar noves fires o congressos com fa constantment la ciutat de Barcelona, en comptes de copiar o robar les idees dels altres."


Collboni ha fet aquestes declaracions des de la Boqueria, on presentava els actes de commemoració del 180 aniversari d'aquest mercat emblemàtic de Barcelona.

 

Jaume Collboni, primer tinent d'Alcaldia de Barcelona (ACN/Laura Fíguls) (ACN/Laura Fíguls)

 

El Mobile, a la Boqueria

A banda de respondre Ayuso i mostrar-se convençut que "l'edició d'enguany serà una de les millors edicions de la història del Mobile", Collboni ha avançat que, amb motiu d'aquest aniversari a la Boqueria s'hi farà el "Mobile Lunch", el "primer gran esdeveniment tot just abans que comenci el congrés".

"Al mercat de la Boqueria es trobaran congressistes, empreses, patrocinadors, organitzadors... perquè volem posar de rellevància que el Mobile pertany al conjunt de la ciutat de Barcelona."


"Madrid estarà a punt"

Amb posterioritat a les paraules de la presidenta madrilenya, fonts de la Comunitat consultades per TV3 han volgut aclarir que "el govern madrileny no vol que el Congrés Mundial del Mòbil surti de Barcelona i marxi d'Espanya, però, si surt, Madrid estarà a punt".

ARXIVAT A:
Mobile World Congress
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut