València

Diada del País Valencià marcada per la reivindicació d'un nou finançament

La tradicional manifestació reivindicativa pel 9 d'Octubre ha demanat la consolidació i l'aprofundiment en l'autonomia i la reobertura de la RTVV i el senyal de TV3

RedaccióActualitzat

Aquest 9 d'octubre el País Valencià ha celebrat la seva Diada per primera vegada en vint anys amb un govern d'esquerres. La Diada ha estat marcada per aquest canvi de govern a la Generalitat i a l'Ajuntament, i també per la reivindicació d'un nou finançament.

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, en el seu discurs institucional, ha fet una crida a la unitat de tots els valencians per aconseguir un millor finançament.

Puig creu que "el temps de les falses ofrenes s'ha acabat" i que "sense autonomia financera no hi ha autonomia política", i s'ha compromès que, "passi el que passi a les pròximes eleccions" serà "lleial a la seva paraula".

Puig ha dit que els valencians necessiten tornar a creure en les seves institucions i que per això cal "no solament un finançament equitatiu", sinó "tot el capital de què disposem".

Premis significatius

En l'acte d'entrega de les Altes Distincions de la Generalitat Valenciana, marcat també pel canvi d'orientació política, el president, Ximo Puig, i la vicepresidenta, Mònica Oltra, han fet entrega de la medalla a Raimon, el cantautor de Xàtiva silenciat durant els anys de govern del PP.

La Generalitat també ha premiat, amb l'Alta Distinció, l'Associació de Víctimes de l'Accident del Metro de València. El govern valencià els vol reconèixer la seva perseverança després de 9 anys lluitant perquè les institucions els donessin respostes.

Manifestació reivindicativa pel retorn de RTVV i TV3

La tradicional manifestació del 9 d'Octubre al País Valencià enguany ha dut per lema "Un nou finançament per a un nou País Valencià". Hi han participat entitats socials, com Acció Cultural i Escola Valenciana, i partits polítics d'esquerra, com ERC, Esquerra Unida i Compromís, que ara és al govern valencià. 

A més d'una millora dels recursos econòmics de què disposa la Generalitat Valenciana, s'ha demanat el retorn de la senyal de Ràdio Televisió Valenciana, que no s'ha pogut fer aquest divendres per motius econòmics i jurídics i també el restabliment del senyal de TV3 a tot el País Valencià. 

En definitiva, s'ha demanat un espai audiovisual de tot el territori de parla catalana, també amb IB3. 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut