Un moment del vídeo de Down Catalunya, amb el lema "Em veus tan diferent de tu?"
Un moment del vídeo de Down Catalunya, amb el lema "Em veus tan diferent de tu?"

"Em veus tan diferent de tu?": l'emotiva campanya del Dia Mundial de la Síndrome de Down

Un estudi de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques està desenvolupant un nou fàrmac que millori les capacitats cognitives de les persones amb síndrome de Down

Núria Pruneda PerellóActualitzat

El 21 de març és el Dia Mundial de la Síndrome de Down. Aquest any, mentre la ciència avança en tractaments per millorar les capacitats cognitives de les persones afectades amb la síndrome, l'associació Down Catalunya ha publicat un vídeo que toca el cor amb el fet de si les persones que tenen síndrome de Down i les que no en tenen són tan diferents.

La Coordinadora Síndrome de Down Catalunya col·labora directament amb l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM) i actualment hi ha en curs un estudi per desenvolupar un nou fàrmac destinat a millorar les capacitats cognitives de les persones amb síndrome de Down.

Està finançat per la Unió Europea i el porten a terme investigadors d'Espanya, França i Itàlia, liderats per científics catalans. Ja està en fase clínica: es busquen voluntaris entre 18 i 35 anys.

Una noia amb síndrome de Down treballa amb un ordinador portàtil
Una noia amb síndrome de Down treballa amb un ordinador portàtil (Pexels / Cliff Booth)

L'Alzheimer és ja el problema principal dels afectats amb síndrome de Down

A la unitat Alzheimer-Down de l'hospital de Sant Pau ja han atès 1.000 persones.

El 70% dels que tenen la síndrome mor a conseqüència d'aquesta malaltia neurodegenerativa, després que s'ha aconseguit allargar els anys de vida de les persones amb síndrome de Down.

Aquesta unitat treballa per avançar en teràpies antiamiloides. "Les persones amb síndrome de Down tenen un risc molt més elevat de tenir Alzheimer. La mitjana d'edat de desenvolupament de la malaltia és de 54 anys", explica el doctor Juan Fortea, director d'aquesta unitat i investigador:

"Si en alguna població té sentit donar teràpies antiamiloides és en la població amb síndrome de Down".

Un vídeo emotiu

El vídeo de Down Catalunya d'aquest any ens interpel·la amb situacions quotidianes i ens fa qüestionar si les persones amb síndrome de Down són tan diferents de les que no la tenen.

A l'espot se'ls pot veure gaudint del menjar, votant, jugant, divertint-se o signant un contracte:

 

 

 

ARXIVAT A:
CiènciaSíndrome de Down Alzheimer
Anar al contingut