Dia Internacional dels Museus: portes tancades, finestres virtuals obertes

Durant tres dies, els museus celebren de manera alternativa el seu dia internacional amb visites virtuals, xerrades online o "escape rooms"

RedaccióActualitzat

Els museus de catalunya arrenquen aquest dissabte la campanya "Obrim finestres, museus per la igualtat" amb visites virtuals, xerrades online o "escape rooms". Una manera alternativa de celebrar el Dia Internacional dels Museus, que oficialment serà aquest dilluns.

"Museus per la igualtat: diversitat i inclusió" és el lema mundial que uneix a tots els museus en aquesta ocasió.

Davant la impossibilitat d'obrir portes, commemoraran el Dia Internacional obrint finestres virtuals i allargant la celebració durant tres dies sencers.

Des d'avui ja es pot fer una visita de 360º a Empúries, o entrar dins el Museu del Càntir d'Argentona, entre molts altres espais.

Museus de tot el territori ofereixen a través de YouTube càpsules audiovisuals amb les curioses històries que s'amaguen darrere d'alguns objectes. Desenes d'accions als webs i a les xarxes socials de la majoria dels museus de Catalunya.

 

 

 

El concurs "Museum quiz a casa" ofereix una marató especial de tres dies. I alguns espais ara ens permeten consultar el seu catàleg a través de la pàgina Pinterest.

Petites píndoles per alleujar l'espera fins que tornin a obrir portes. A Barcelona, això difícilment serà abans del juny. Els que sí que ho aniran fent a poc a poc són alguns dels museus del Camp de Tarragona i de les Terres de l'Ebre, durant la setmana vinent.

 

 

 

La celebració als museus de Barcelona

Però, de moment, aquest cap de setmana la capital catalana ofereix un gran repertori virtual.

El Born Centre de Cultura i Memòria ha creat una web exclusiva del Dia Internacional dels Museus 2020 i proposarà activitats a les seves xarxes.

El MUHBA oferirà el mateix dia 18, entre altres activitats, la conferència en viu de Rana Alhussin "Barcelona en reconstrucció: espais públics de postguerra. Obertura de l'avinguda de la Catedral (1939-1958)".

El Museu del Disseny hi participa amb diferents activitats familiars, com "Petites històries, grans dones. Caroline Montagne. Què em posaré avui?"', el joc de pistes "Troba l'objecte!" o el joc de memòria del museu "Tothom a jugar!".

 

 

 

També destaca el concurs especial de l'Arxiu Històric "Qui en respon més?", amb preguntes que es podran contestar buscant la informació als documents que amaga la seva web, o el concurs que farà el Castell de Montjuïc a través del seu Facebook en què es podran guanyar dues invitacions per a una visita guiada.

També a través de Facebook, el Museu Etnològic i de Cultures del Món farà el dia 18 dues activitats en viu: a les 12.00 una visita guiada interactiva a "Les cares de Barcelona", de la mà del seu comissari, Adrià Pujol, i a les 19.00, l'especial "Trencadís literari La Rambla de les Floristes", en què Martí Gironell entrevista Jordi Prat per parlar del clàssic de Josep Maria de Sagarra.

I el Museu Frederic Marès, a partir de dissabte 16 de maig, sota l'etiqueta #Joemquedoamb, oferirà vídeos breus en què diversos col·laboradors expliquen quines són les seves peces preferides de la col·lecció.

 

 

 

Per la seva banda, la Fundació Joan Miró proposa el passeig virtual Barcelona MiróTour, així com la visita virtual a l'exposició de la seva col·lecció i diferents activitats familiars.

També el Museu Picasso proposa visites virtuals a la seva col·lecció i als patis, a més dels concursos del #MuseusmQuizACasa.

Des d'aquest dijous, el Centre d'Art Contemporani de Barcelona-Fabra i Coats (CAC) i Fàbrica de Creació ha estrenat dos vídeos exclusius amb motiu del Dia Internacional dels Museus: "Studiovisit" al taller de Jordi Mitjà i el primer de la sèrie "La biblioteca infinita", d'Epaminondas i Cramer.

La Capella ofereix una visita guiada virtual amb Pere Llobera a l'exposició "Faula rodona" i La Virreina Centre de la Imatge compartirà un seguit de reflexions al voltant dels nous escenaris museogràfics que es presenten amb la Covid-19.

El Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes farà diferents accions a les seves xarxes: com el joc de Trivial a través d'Instagram, i el Servei d'Arqueologia oferirà les quatre domus de Bàrcino reconstruïdes en vídeos en 3D: la Domus d'Avinyó, la Domus de Sant Honorat, la Domus de l'Arxiu Administratiu i la Domus de Sant Miquel.

ARXIVAT A:
MuseusEstat d'alarmaCoronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut