Així ha quedat la via del tren prop de Vinaixa

Es reprenen les tasques de rescat dels cinc desapareguts per la llevantada

La Generalitat anuncia un pla d'ajuda als afectats per la llevantada que va afectar la nit de dimarts a dimecres bona part del país
Actualitzat

El govern de la Generalitat ha decretat dia de dol oficial aquest dijous en record de la víctima mortal i els cinc desapareguts pel temporal que va afectar bona part del país la nit de dimarts a dimecres.

Aquest matí a primera hora s'han reprès les tasques de rescat dels cinc desapareguts a la Conca de Barberà, dos a l'Espluga de Francolí i dos a Vilaverd.

Un centenar de membres d'equips d'emergències participen en aquestes tasques.

 

La recerca es fa en paral·lel a les tasques de neteja de pedres, terra i arbres arrossegats per la llevantada que dificulten l'accés en algunes zones. 

 

A les onze del matí s'han fet diversos minuts de silenci a tot el territori en solidaritat amb els afectats i les seves famílies, com aquest a l'Espluga de Francolí.

 

 

La consellera d'Agricultura Teresa Jordà ha visitat aquest matí l'Albi, a les Garrigues, una de les poblacions més afectades. Ha assegurat que els danys als conreus són devastadors i que a moltes finques no s'hi pot accedir per fer la valoració. En aquests casos ho faran amb dron.

 

Pel que fa a la mobilitat encara hi ha algunes afectacions en carreteres i servei ferroviari. Només queden tancades tres escoles, a Lleida, Mollerussa i Montblanc.

 

L'Espluga de Francolí

 

Torra visita les zones afectades

Torra ha visitat aquest dimecres a la tarda la Conca de Barberà, una de les comarques que més ha patit la llevantada, on s'han desbordat rius, inundat carrers i tallat carreteres i vies ferroviàries.

Torra ha assenyalat que es tracta d'un temporal que "no s'havia vist mai amb aquesta intensitat" a les zones afectades i ha lamentat el balanç tràgic que deixa.

 

Torra, amb l'alcalde de Vilaverd, Antoni Anglès, visitant les zones afectades pel temporal (ACN)

 

Pla d'ajuda als afectats

Després de reunir-se amb els alcaldes de la Conca de Barberà, Torra ha demanat que les administracions es coordinin per donar resposta a les destrosses i pèrdues que han ocasionat els aiguats.

Torra s'ha compromès que, en menys d'una setmana, l'executiu haurà enllestit un pla de mesures concretes i aprovarà les primeres actuacions d'emergència.

 

 

 

 

El president del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, Magí Trullols, ha agraït a Torra la seva presència en un moment "excepcional" i ha demanat el suport del govern perquè la comarca pugui sobreposar-se als efectes de la llevantada

Torra ha participat en la reunió amb els alcaldes acompanyat de la consellera de la Presidència, Meritxell Budó; el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet; la d'Agricultura, Teresa Jordà; i la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó.

Durant la trobada, Calvet ha explicat que el seu Departament iniciarà aquest mateix dijous l'avaluació prèvia per a la declaració d'emergència.

NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut