Eindhoven

Dia de dol nacional a Holanda per rebre els cossos de les víctimes de l'avió MH17

La identificació dels cossos podria prolongar-se durant mesos, segons el primer ministre holandès, Mark Rutte

RedaccióActualitzat

Les víctimes de l'avió de Malaysia Airlines abatut dijous a l'est d'Ucraïna han arribat aquest dimecres a Holanda. Dos avions, un Hèrcules holandès i un Boeing australià, els han traslladat des de Khàrkiv, a Ucraïna, fins la base militar d'Eindhoven. L'avió australià transportava 24 fèretres i a l'aeronau holandesa hi havia 50 cossos, dels 298 morts a la tragèdia.

En el moment de l'aterratge dels dos aparells, a la pista hi havia els reis holandesos, Guillem i Màxima, acompanyats pel primer ministre, Mark Rutte, la resta del govern i la ministra d'Afers Exteriors australiana, Julie Bishop.

Les banderes dels països de les víctimes onejaven a mig pal. Els aparells han estat rebuts per un destacament militar i amb l'himne "Last Post", reglamentari dels exèrcits dels països de la Commonwealth. A les tanques de la base militar, els ciutadans col·locaven flors per retre homenatge a les víctimes.

Des d'Eindhoven, els cossos han estat traslladats a la base militar de Hilversum, al sud-est d'Amsterdam, on es portaran a terme les tasques d'identificació. Rutte ha detallat que aquesta identificació pot prolongar-se durant mesos en alguns casos.

Holanda, el país que ha perdut més civils en aquest sinistre, 193, ha decretat aquest dimecres dia de dol nacional per les víctimes. Es tracta d'una mesura molt poc habitual al país: l'última jornada de dol nacional va ser el 1962, amb motiu de la mort de la reina Guillermina. Va ser en un accident de tren a Harmelen, en què van morir 93 persones. Les banderes onegen a mig pal als edificis governamentals i les campanes han repicat durant cinc minuts abans de l'arribada del primer avió amb restes mortals.

D'altra banda, a la regió de Donetsk, s'han trobat noves restes, que podrien pertànyer a almenys 16 cossos. Seran analitzades per un equip de forenses holandesos que hi ha sobre el terreny i que dirigeix la investigació.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut