Ciclisme

Dia de descans a la Vuelta més emocionant dels últims anys

Aquest dilluns és dia de descans a la Volta ciclista a Espanya, un dia que servirà als ciclistes per recuperar-se de la cronoescalada d'ahir a Sierra Nevada. Roberto Heras ha salvat pels pèls el mallot daurat que l'acredita com a líder d'aquesta volta; Heras té només 5 segons d'avantatge sobre Alejandro Valverde, i 1 minut i 45 segons sobre Santi Pérez, que s'ha convertit en la sorpresa d'aquesta Vuelta.

La cronoescalada a Sierra Nevada ha deixat la Vuelta encara més emocionant. Quan queda una setmana de competició, la diferència entre Roberto Heras i Alejandro Valverde és de només 5 segons, a favor del corredor del Liberty Seguros. Però els dos candidats a la victòria van quedar ahir en un segon pla davant de la nova demostració de l'asturià Santi Pérez, que va repetir l'èxit d'abans-d'ahir i va guanyar la segona etapa consecutiva, cosa realment complicada en una cursa com la Vuelta. El ciclista del Phonak va marcar els millors temps des del començament, sempre davant de Valverde i Heras. Santi Pérez es va imposar amb autoritat i, gràcies a les dues victòries d'aquest cap de setmana s'ha situat tercer de la general, a 1 minut i 45 segons de Roberto Heras. El de Béjar va estar a punt de perdre el mallot daurat a mans d'Alejandro Valverde, que va arribar a ser líder virtual en la cronoescalada. Finalment, Valverde va ser segon de l'etapa, a 1 minut i 7 segons de Santi Pérez. Heras va cedir 44 segons a Valverde i manté el liderat per 5 segons, mentre que Paco Mancebo va ser el principal perjudicat de l'etapa, ja que va caure fins a la quarta posició.