Deutsche Bank
Els bancs acaben la setmana un altre cop en el punt de mira

Deutsche Bank cau a borsa i arrossega la banca europea en una nova jornada de nervis

Des de Brussel·les, el canceller alemany surt a garantir la solidesa del sistema financer

Jordina Molas SalortActualitzat

Els bancs acaben la setmana un altre cop en el punt de mira. Tancada la crisi de Credit Suisse amb la compra per part d'UBS i després de la fallida del Silicon Valley Bank i el Signature Bank als Estats Units, ara les mirades han girat cap al Deutsche Bank. 

Aquest banc d'inversió alemany ha arribat a caure més d'un 13 % a borsa i ha tancat la jornada al 8.53%.

La patacada del Deutsche Bank ha arrossegat la resta de la banca. El també alemany Commerzbank ha arribat a caure al voltant d'un 8% i ha tancat amb un descens per sobre el 6%.

La resta de bancs europeus també han tingut una jornada en números vermells. A la borsa espanyola, Bankinter encapçala les caigudes (-5,38%) seguit del BBVA (-4,43%), el Sabadell (-4,28%), Unicaja (-4,06%), el Santander (-3%) i CaixaBank (-2,95%).
 

Continuen els dubtes sobre el sistema financer

L'ombra de dubtes que sobrevola el sistema financer europeu no s'acaba d'esvair, malgrat els esforços de les autoritats financeres per garantir la solidesa dels bancs.

Però, avui, les borses han tornat a castigar-los, amb caigudes d'entre el 4 i el 8%.

Això ha fet que el canceller alemany, Olaf Scholz, sortís des de Brussel·les, en finalitzar la cimera europea, a llençar un missatge de tranquil·litat i a defensar la fortalesa del sistema financer. 

L'estabilitat dels nostres bancs a Europa és un fet. Hi ha normes més estrictes i clares que en altres països del món. I això fa que la Unió Europea i la zona euro vagin al davant, amb regles clares, que són la base per a l'estabilitat dels bancs europeus i els mercats financers.

 

Els escàndols persegueixen el Deutsche Bank

Deutsche Bank fa temps que està sent qüestionat per les seves pràctiques i perquè ha estat esquitxat per diversos escàndols.

Un dels més sonats va acabar amb una multa de 2.500 milions de dòlars per haver manipulat el Líbor, un dels índexs amb què es calculen les hipoteques.

També se l'ha acusat de blanqueig de capitals i se li han obert diverses investigacions relacionades amb el mercat de bons i el de divises.

ARXIVAT A:
BancaBorsa
Anar al contingut