Sabadell

Deu persones transgènere, candidates a les eleccions municipals

Defensen que, des del món municipal, es poden combatre les agressions i discriminacions que pateixen les persones trans

Montse SànchezActualitzat

10 persones transgènere es presenten a les eleccions municipals del 26 de maig a diferents municipis de les demarcacions de Barcelona i Girona. Formen part de llistes electorals a les ciutats de Girona, Barcelona, Sabadell, Sant Quirze del Vallès, Bagà, Sant Feliu de Llobregat, Sant Vicenç de Castellet i Bigues i Riells.

Aquest dimecres a la tarda s'han donat a conèixer en un acte a Sabadell per reivindicar que el col·lectiu Trans ha d'estar present a tots els sectors de la societat. Han prescindit de les sigles dels seus partits polítics perquè no fos un acte de campanya, però sí que volien posar de manifest tots junts que integrar llistes electorals els permetrà visibilitzar les persones transgènere i lluitar pels seus drets i necessitats.

 

Eloi Martín, candidat a Barcelona

 

Defensen que, des del món municipal, que és l'administració més pròxima al ciutadà, es poden combatre les agressions i discriminacions que pateixen. Eloi Martín, candidat a Barcelona, demana:

"Que sigui molt més fàcil fer certs tràmits, com la modificació del nom, i llocs on les persones trans puguin denunciar les agressions i puguin ser protegides"

Un dels problemes a combatre és la transfòbia de molts empresaris que no els volen donar una feina. Segons dades de la UGT, el 85% de les dones transgènere estan a l'atur a causa de la discriminació laboral.

Entre les mesures que el col·lectiu reivindica, i que els 10 candidats i candidates electorals proposen, hi ha la formació sobre la qüestió trans a molts sectors socials, especialment a escoles i instituts amb dos objectius principals.

 

Judith Juanhuix, candidata a Sant Quirze del Vallès

 

D'una banda combatre la discriminació i, de l'altra, desmuntar els estereotips que s'han construït al voltant del gènere masculí i femení, i que provoquen patiment i angoixa en nens i adolescents que no estan d'acord amb el gènere que els han assignat des del naixement. Ho explica Judith Juanhuix, candidata a Sant Quirze del Vallès:

"En el moment de néixer et diuen quin gènere ets i tu t'has de conformar. I has de declarar que tens un problema psiquiàtric per tal de canviar aquest gènere. Això implica que el gènere en aquesta societat no és un dret, el gènere és un permís."

 

Patricia Vianor, candidata a Bagà

 

El masclisme amb què es troben les persones trans és una altra constant en el seu dia a dia, tal com denuncia Patricia Vianor, candidata a Bagà:

"Nois heterosexuals t'arriben a preguntar com és que vols baixar de graó, passant de ser home a dona."

Més enllà de les necessitats del col·lectiu, les persones transgènere reivindiquen, com a integrants de la societat, poder participar en l'elaboració de polítiques que afecten a tots els ciutadans i a la vida en els municipis.

 

ARXIVAT A:
Eleccions municipals 26MLGTBIQ+
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut