El director del TNC, Xavier Albertí, a la presentació de la temporada 2019/2020 ACN/Pau Cortina

Deu monòlegs sobre la covid obriran temporada al TNC, que oferirà un abonament digital

Hi haurà 27 espectacles i uns quants seran enregistrats per emetre en línia a través d'un abonament

RedaccióActualitzat

El sector teatral està a l'espera de saber quan podrà reprendre els assajos i en quines condicions i, el que és més important, quan podrà aixecar el teló. Tot i això, el Teatre Nacional de Catalunya ha avançat detalls de la temporada que ve.

La idea és començar a finals de setembre amb 10 monòlegs de no més de deu minuts sobre l'"apocalipsi" actual, que reflexionaran sobre els efectes de la pandèmia. S'han encarregat a deu creadors, entre ells Marta Marín-Dòmine, Najat el Hachmi, Cristina Morales, Gregorio Luri, Perejaume, Dimitris Dimitriadis i Narcís Comadira.

L'espectacle, adaptat a les mesures sanitàries del moment, està basat en el "Decameró", de Pier Paolo Passolini.

A diferència d'anys anteriors, quan la temporada sempre s'inaugurava a la Sala Gran, aquest cop serà a la Sala Petita. No es preveu cap espectacle a la Sala Gran fins al desembre.

 

Una temporada amb 27 espectacles i versió en línia

El director artístic del TNC, Xavier Albertí, ha explicat que l'eix comú de la propera temporada serà com "la humanitat surt dels atzucacs més terribles i bèsties en alguns casos de forma col·lectiva i altres de forma individual".

Albertí ha avançat que la temporada tindrà 27 espectacles, molts dels quals seran enregistrats amb alta qualitat i seran emesos en línia a través d'un abonament digital.

La versió en línia anirà acompanyada d'una documentació complementària sobre com s'elaboren els espectacles i informació de l'autor i de l'època en què va ser escrita.

"Sempre hi haurà l'estrena presencial, i al més aviat que es pugui es penjarà aquest paquet audiovisual amb la gravació de l'espectacle."

Entre aquests 27 espectacles, hi ha nou produccions pròpies, deu coproduccions amb companyies i vuit companyies convidades.

En total, participaran uns 170 actors i actrius i aproximadament 340 professionals vinculats a les produccions.

Albertí ha dit que es mantindrà el compromís amb la paritat. Dotze autories femenines, onze de masculines i quatre de mixtes; així com onze direccions femenines, tretze de masculines i tres de mixtes. Tot això estarà supeditat a què la realitat no interfereixi i no ho torni a fer complexa i impossible, segons ha dit Albertí.

El director artístic del TNC explica que l'eix comú de la temporada vinent serà com "la humanitat surt dels atzucacs més terribles i bèsties en alguns casos de forma col·lectiva i altres de forma individual".


Doble epicentre per recuperar el que s'ha perdut amb la Covid-19

La pròxima temporada tindrà un doble epicentre: el primer recuperarà l'epicentre Pioneres, programat ja en aquesta temporada que acaba i que no s'ha pogut fer a causa del coronavirus com és el cas de l'espectacle "Solitud", de Víctor Català. Pioneres té la voluntat de "rescatar de l'oblit" algunes veus femenines fonamentals.

El segon girarà al voltant del teatre musical del Paral·lel de finals dels vint i principis dels trenta.

També han explicat que hi ha la proposta del Grec que el TNC aculli dos muntatges. I amb el festival Cruïlla es treballa perquè es puguin fer als jardins del teatre 24 concerts durant el juliol.

La directora executiva del TNC, Mònica Campos, ha destacat que el coronavirus ha significat una pèrdua d'ingressos propis de dos milions d'euros el 2020.

 

 

ARXIVAT A:
TeatreCoronavirus
Anar al contingut