Els agents, enmig d'una de les plantacions descobertes (Guàrdia Civil)

Una selva de marihuana al Pirineu: detenen deu persones pel cultiu de 44.000 plantes

Segons la Guàrdia Civil, que feia mesos que estava preparant l'operació, els presumptes autors havien arrasat la massa forestal de les zones del Pirineu aragonès on plantaven la droga

RedaccióActualitzat

La Guàrdia Civil ha detingut deu persones i en busca dues més per la seva vinculació amb nou plantacions de marihuana descobertes en zones boscoses del Pirineu aragonès, on s'han comptabilitzat un total de 44.382 plantes.

Les investigacions van començar el mes de març després que la Guàrdia Civil va localitzar diverses plantacions en indrets poc accessibles de la comarca de la Ribagorça, a la Franja de Ponent. En l'operació, anomenada Periculum, hi han participat més d'un centenar d'agents.

En algunes de les zones on s'han trobat les plantacions només s'hi podia accedir per aigua (Guàrdia Civil)

Cada plantació era atesa per dues o tres persones que vivien en campaments camuflats en el bosc i que s'encarregaven del manteniment de les plantes a través d'extensos sistemes de reg, amb aigua que extreien d'embassaments propers.

Els presumptes autors haurien tallat arbres i haurien "arrasat" la massa forestal de les zones que ocupaven, per fer més fàcil el desenvolupament de la seva feina.

Els presumptes responsables de la plantació tallaven arbres per poder treballar més còmodament (Guàrdia Civil)

Els detinguts disposaven de diverses vies per fugir, en cas de ser descoberts, i havien instal·lat també sistemes d'alarma rudimentaris per detectar la possible presència d'intrusos.

En l'operació també s'han confiscat onze basses d'aigua, dos generadors, cinc bombes d'aigua, telèfons mòbils i nombroses eines per al cultiu, la cura, l'assecat i el procés d'embalatge de les plantes. 

Els agents emportant-se els detinguts en llanxes per la dificultat d'accedir a la zona (Guàrdia Civil)

El jutge ha decretat l'ingrés a presó provisional per als deu detinguts i una ordre de detenció per a les altres dues persones vinculades al cas. Se'ls acusa dels delictes de pertinença a organització criminal i contra la salut pública per cultiu i tràfic de drogues.

 

ARXIVAT A:
DroguesGuàrdia CivilMarihuanaAragó
Anar al contingut