Els pares de la Madeleine amb una recreació de com seria la nena (Reuters)
Els pares de la Madeleine amb una recreació de com seria la nena (Reuters)

Deu anys de la desaparició de Madeleine McCann

Una dècada després, els seus pares asseguren que continuen tenint esperances de trobar-la

Actualitzat

Aquest dimecres fa deu anys de la desaparició de Madeleine McCann, una nena britànica de quatre anys, a l'Algarve portuguès. Maddie va desaparèixer la nit del 3 de maig del 2007, mentre dormia en un apartament de Praia da Luz sense que hi hagués cap adult vigilant-la. Els seus pares sopaven en un restaurant amb uns amics.

Una dècada després, els seus pares asseguren que continuen esperant poder-la trobar. En una entrevista a la BBC, la mare ha dit que encara tenen esperança.

"Hi ha algun progrés, hi ha algunes línies d'investigació creïbles en què la policia està treballant i, mentre no hi hagi cap prova que digui el contrari, l'esperança continua viva."

La campanya mediàtica per trobar-la durant les setmanes posteriors a la seva desaparició va encapçalar les portades informatives internacionals. Les investigacions conjuntes de les policies britànica i portuguesa van trobar sang i fluids de la nena a l'apartament, així com en un cotxe que havien llogat els pares.

Aquestes proves van portar el detectiu portuguès que dirigia les investigacions a declarar els pares sospitosos de la desaparició de la seva filla, una acusació que no va poder provar i per la qual hauria estat apartat del cas. Justament, els pares de Maddie van crear una fundació per recaptar fons per continuar la recerca de la nena. Els diversos milions d'euros que van recollir, però, els van utilitzar per liquidar la hipoteca de casa seva.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut