La sarna provoca una picor intensa
L'àcar de la sarna forada la pell

Deu afectats per un brot de sarna al Garraf

El contagi es va detectar a finals de gener a l'Hospital Sant Camil de Sant Pere de Ribes

Quim BalaguerActualitzat

Deu persones s'han contagiat d'un brot de sarna originat a l'Hospital Sant Camil de Sant Pere de Ribes, al Garraf. Segons ha informat el Departament de Salut, el brot afecta nou treballadors i un pacient, que ja estan rebent tractament.

 

Fonts sindicals han apuntat que l'origen del contagi va ser una pacient que va ingressar a finals de gener i que està a la Unitat de Cures Intensives de l'hospital. La sarna o escabiosi es manifesta amb una erupció que genera picor intensa provocada per àcars que penetren la capa superficial de la pell.

 

 

El període d'incubació és d'entre dues i sis setmanes i, en general, la transmissió és per contacte personal proper i prolongat amb la pell d'una persona afectada.

La doctora Anna Martínez Mateo, cap de servei de control epidemiològic de l'Agència de Salut Pública de Catalunya ha alertat que:

"sí que hi ha la possibilitat que hi hagi més casos perquè té un període d'incubació molt llarg"

El Servei de Vigilància Epidemiològica està fent el seguiment del cas amb mesures de vigilància exhaustiva de pacients i personal del centre sanitari. A part de les deu persones diagnosticades, una seixantena de treballadors més de l'hospital estan seguint un protocol preventiu.

Llars d'avis, centres sociosanitaris, centres de persones disminuïdes i l'entorn familiar són els àmbits on es produeixen de forma més freqüent els brots de sarna, segons el Departament de Salut.

 

ARXIVAT A:
Salut
Anar al contingut