Detonada una granada llançada en un centre de menors de Madrid
Vista de l'artefacte explosiu detonat de forma controlada pels Tedax al centre menors (Efe)
Madrid

Llancen una granada a un centre de menors de Madrid que Vox havia exigit tancar

Els Tedax van detonar l'artefacte, que portava "molt poca càrrega explosiva"

Actualitzat

El centre de menors del barri d'Hortaleza, a Madrid, s'ha hagut d'acordonar aquest dimecres després de trobar-hi una granada de mà, que els Tedax han fet detonar de forma controlada.

A primera hora del matí, agents de la Policia Nacional han acudit al centre després de rebre un avís de la direcció dient que havien trobat un paquet sospitós, que es creu que algú havia llançat al pati des de fora, dins d'una bossa. Els agents han acordonat i evacuat la zona però no han desallotjat els joves.

L'artefacte era una granada d'entrenament, feta de plàstic, que porta "molt poca càrrega explosiva". Especialistes en desactivació d'explosius l'han detonat de forma controlada i sense causar danys.

Fins al centre s'hi ha desplaçat el conseller de Polítiques Socials de la Comunitat de Madrid, Alberto Reyero, que ha parlat amb els treballadors i ha assenyalat que no tenen "ni idea" de com ha arribat el paquet al centre.

 

Exterior del centre de menors del barri d'Hortaleza

 

Marlaska en culpa els discursos d'odi

El ministre de l'Interior en funcions, Fernando Grande-Marlaska, ha atribuït als discursos "d'odi i d'intolerància" incidents com el del centre de menors d'Hortaleza.

Des de la cimera del clima, Grande-Marlaska ha assenyalat que hi ha persones que "llancen manifestacions verbals creient que són buides i no tenen efectes", però acaben sent crides "a la xenofòbia i a la discriminació":

"Tots aquells que practiquen el discurs de l'odi ens trobaran al davant."

 

Al mateix centre d'Hortaleza on s'hi ha llançat la granada, fa poques setmanes hi va acudir la dirigent de Vox Rocío Monasterio per exigir-ne el tancament i  protestar contra la presència de menors migrants:

 

 

El d'Hortaleza és un centre que en els darrers mesos ha estat saturat i ha acollit una quantitat de nois molt superior a la seva capacitat, com va mostrar el diari veïnal Hortaleza Periódico:

 

 

Amnistia demana una investigació urgent

Amnistia Internacional ha demanat que s'obri una investigació urgent sobre l'aparició d'aquest artefacte explosiu i exigeix una resposta per part de les autoritats. La seva portaveu, Virgínia Álvarez, ha demanat que es combati "tots els discursos d'odi cap a aquests nens":

"Esperem que s'obri una investigació urgent de tots aquests fets i que realment s'adoptin polítiques que tinguin com a prioritat la lluita contra el racisme i la xenofòbia i la protecció d'aquests menors."

Diversos mitjans de comunicació estrangers, com "The Guardian", "The Independent" o "The Irish Times" s'han fet ressò de l'atac al centre de menors.

 

La principal hipòtesi és que l'artefacte s'ha llançat des de l'exterior del centre

ARXIVAT A:
Menors
Anar al contingut