La policia municipal ha acordonat la zona al voltant de la fàbrica d'armament Instalaza (EFE / Toni Galán)
La policia municipal ha acordonat la zona al voltant de la fàbrica d'armament Instalaza (EFE / Toni Galán)

Una empresa d'armament de Saragossa rep una carta bomba similar a la de l'ambaixada d'Ucraïna

La Policia Nacional ha activat el protocol d'amenaces de bomba i els Tedax han fet una detonació controlada del paquet rebut a l'empresa Instalaza

Actualitzat

Instalaza, una empresa de Saragossa que es dedica a fabricar armament, ha rebut aquest dimecres a la tarda una carta bomba similar a la que ha explotat al migdia a l'ambaixada d'Ucraïna de Madrid.

Cap a les nou del vespre, els Tècnics Especialistes en Desactivació d'Artefactes Explosius (Tedax) han fet una detonació controlada del paquet que ha arribat a la seu que l'empresa té al carrer Monreal de la capital aragonesa.

La Policia Nacional ha activat el protocol d'amenaces de bomba i s'han desplaçat diverses UVI mòbils fins al lloc dels fets. S'han recollit mostres del contingut del sobre per determinar quina substància hi havia.

Instalaza és una empresa fundada el 1943 que es dedica al disseny i fabricació de material militar d'infanteria. Té més de 150 treballadors i té representació comercial a més de 35 països.

La companyia fabrica sistemes llançacoets, granades de mà i dispositius de visió nocturna. Al catàleg de productes hi té llançagranades dels tipus C90 i Alcotan. Precisament el mes de març passat, Espanya va enviar 1.370 llançagranades C-90 i Alcotan, a més d'un carregament de metralladores lleugeres i 700.000 cartutxos de diferent calibre en un dels primers enviaments d'ajuda militar a Ucraïna.

La seu de l'empresa Instalaza, al carrer Monreal de Saragossa
La seu de l'empresa Instalaza, al carrer Monreal de Saragossa (Google StreetView)

Carta bomba a l'ambaixada ucraïnesa

Hores abans, aquest dimecres al migdia, una carta explosiva ha causat ferides lleus a una mà a un treballador de l'ambaixada d'Ucraïna a Madrid. La missiva contenia elements de pirotècnia.

La deflagració ha passat quan el treballador, de nacionalitat ucraïnesa, manipulava el sobre en una zona enjardinada de l'ambaixada, al districte madrileny d'Hortaleza. La carta anava dirigida a l'ambaixador, Serguei Pohoreltsev.

ARXIVAT A:
Ucraïna
Anar al contingut