Barcelona

Detinguts una trentena de proxenetes al barri del Raval en una espectacular operació policial

La Policia Nacional i la Guàrdia Urbana de Barcelona han detingut una trentena de presumptes proxenetes que haurien obligat a exercir la prostitució diverses noies estrangeres. L'espectacular operació s'ha fet conjuntament entre els dos cossos de seguretat. Els escorcolls s'han fet en almenys cinc domicilis del barri del Raval, un dels quals estaria situat al carrer de Maria Aurèlia Capmany i un altre al carrer de les Carretes.

Actualitzat

La primera actuació policial s'ha fet al primer pis del número 15 del carrer de Maria Aurèlia Capmany. Una dona i un jove sortien detinguts dues hores després del domicili on la policia ha trobat, segons fonts judicials, joies, diners i una petita quantitat de droga.

Pràcticament alhora, el grup d'operacions especials de la Policia Nacional entrava al número 3 del carrer de les Carretes. Després d'escorcollar el quart pis, s'ha emportat una caixa amb material divers. Aquí eren cinc els detinguts, tres homes i dues dones.

A pocs metres, al carrer del Salvador, la Guàrdia Urbana també entrava en uns baixos, d'on s'ha emportat cinc persones més, totes dones. Els agents també han escorcollat altres pisos i locals als carrers Sant Pau i Sant Ramon. L'operació ha acabat amb una trentena de detinguts, alguns estan acusats de proxenetisme i altres, de delictes relacionats amb la immigració il·legal.

Aquest barri va viure una operació similar el novembre del 2006, on els dos cossos policials amb el suport dels Mossos d'Esquadra van detenir un centenar de persones. En aquella ocasió, però, només quinze se les va relacionar amb una xarxa de proxenetisme, el delicte contra el qual la policia ha centrat aquesta operació.

Anar al contingut