Detinguts tres responsables de dos narcopisos del Raval de Barcelona

Detinguts tres responsables de dos narcopisos del Raval de Barcelona
Barcelona

Detinguts tres responsables de dos narcopisos del Raval de Barcelona

Redacció Actualitzat
TEMA:
Drogues
Detinguts tres responsables de dos narcopisos del Raval de Barcelona

Operació Bacar al Raval, el 29 d'octubre del 2018

Una operació conjunta dels Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana de Barcelona ha permès detenir tres presumptes responsables de dos narcopisos situats al barri del Raval de Barcelona

Els dos cossos van fer l'operació conjunta divendres, entre les set del vespre i les onze de la nit. Van entrar en dos narcopisos on es venia i consumia droga i hi van trobar fins a 17 persones.

En l'operació també es van intervenir 20 grams de cocaïna, balances i diferents objectes per preparar la droga.

 

 

Els narcopisos del Raval, un problema que no s'ha acabat de resoldre

Els veïns del barri del Raval consideren que el problema dels narcopisos no està resolt, tot i que reconeixen que les últimes operacions policials han canviat algunes dinàmiques. Els representants del barri, que han organitzat per a aquest dissabte al matí una acció per fer visible la situació, demanen que el problema s'abordi tant des del punt de vista de la legislació sobre pisos buits com des del vessant social de l'accés a les drogues.

Segons l'entitat veïnal Acció Raval, cal evitar que proliferin els pisos i locals buits, i, alhora, fer efectiu el dret a l'habitatge. També creuen que s'hauria d'aconseguir que el consum de drogues fos tan sols una qüestió de salut. Àngel Cordero, portaveu de l'entitat, ho ha explicat en declaracions a Catalunya Informació.

"Continuen ocupant encara que hagin canviat les dinàmiques; per això diem que legislin sobre la vivenda, que no proliferin les vivendes buides. Aquí, al Raval, per exemple, s'han multiplicat per sis els desnonaments, i això deixa pisos buits. Si no es posa l'accent en l'arrel del problema --i l'arrel del problema és la regularització de les drogues, però també posar en ús les vivendes--, és un problema difícil de resoldre."

Amb tot, els veïns reconeixen que operacions dels Mossos d'Esquadra com l'anomenada Bacar han estat efectives, i celebren que els narcopisos s'hagin reduït d'una setantena a una desena.

ARXIVAT A:
Drogues