Una esvàstica, símbol del partit nazi (Reuters)
Una esvàstica, símbol del partit nazi (Reuters)

Detinguts tres dels responsables d'una de les webs neonazis més influents del món

RedaccióActualitzat

La Policia Nacional ha detingut tres homes a Barcelona, Tarragona i Sarragossa per delicte d'odi. Els policies els consideren responsables de la versió espanyola d'una de les pàgines web neonazis amb més influència mundial.

En la web difonen, segons els investigadors, missatges contra els jueus, continguts homòfobs, contra el feminisme i racistes. I també propaguen la devoció per Adolf Hitler.

Els detinguts tenen entre 21 i 23 anys i feien d'administradors de la secció en castellà de la pàgina. La web tenia més de 50.000 subscriptors a l'Estat i a l'Amèrica del Sud.

L'ideòleg, un neonazi de 29 anys

La web en espanyol funcionava des de l'abril del 2017, però existia en més de vint idiomes, entre ells francès, coreà, grec, italià, rus i polonès.

L'ideòleg de la web en castellà és, segons la Policia Nacional, un espanyol de 29 anys que viu a Suïssa. L'operació, en col·laboració amb Europol i la Policia Federal Suissa, ha permés localitzar-lo.

Es tracta d'un home molt conegut a la xarxa, on va començar amb un blog des del qual difonia articles i vídeos neonazis.

 

 

Organitzats des de 2017

Segons els investigadors, els arrestats a Barcelona, Tarragona i Saragossa donaven suport al màxim responsable en la tasca propagandística.

Tots tres es van organitzar l'abril del 2017 per obrir la secció castellana d'aquest lloc web, un diari de notícies digitals ubicat als Estats Units, de parla anglesa, conegut internacionalment i que es feia servir majoritàriament per distribuir massivament contingut antisemita.

ARXIVAT A:
NazismeXenofòbiaRacismeExtrema dreta
Anar al contingut