Entre els objectes que va trobar la policia hi havia part dels botins que havien aconseguit (Mossos d'Esquadra)

Detinguts sis membres d'un grup criminal que han comès més de 60 robatoris a Catalunya

Els acusen de delictes contra el patrimoni, lesions, detenció il·legal, usurpació de funcions públiques, tinença d'armes, contra la salut pública i pertinença a grup criminal

RedaccióActualitzat

Els Mossos d'Esquadra han detingut sis homes, d'entre 26 i 50 anys, acusats de pertànyer a un grup criminal que ha comès més de 60 robatoris amb força i violència a tot Catalunya.

Amb gairebé 90 antecedents policials, els integrants de l'entramat criminal comptaven amb un alt nivell d'especialització delictiva, i en un dels robatoris amb violència van fer servir uniformes i material policial per fer-se passar per policies, segons ha explicat aquest dimarts el cos en un comunicat.

Se'ls atribueixen delictes contra el patrimoni, lesions, detenció il·legal, usurpació de funcions públiques, tinença d'armes, delictes contra la salut pública i pertinença a grup criminal.

Dos han ingressat a la presó després de passar a disposició judicial, mentre que la resta han quedat en llibertat amb càrrecs.


Una víctima emmanillada i agredida

La investigació va començar durant el mes de febrer, quan agents de la comissaria de Martorell, al Baix Llobregat, van tenir coneixement que hi havia hagut un robatori amb força en un domicili de Sant Andreu de la Barca.

Els autors es van fer passar per policies i van fer servir uniformes i material policial. També van emmanillar la víctima i la van agredir.

En el transcurs de la investigació, els Mossos van verificar que es tractava d'un grup organitzat amb una activitat delictiva molt elevada, i per això el seu objectiu principal va ser identificar tots els membres d'aquest grup.

Aquest entramat criminal estava especialitzat en robatoris de vehicles, falsificació de documents, i robatoris amb força i violència a domicilis i establiments. En total, ha estat implicat en més de seixanta fets delictius comesos a tot Catalunya.

El passat 30 de maig, es van fer vuit entrades i escorcolls simultanis en immobles situats a Barcelona, Rubí, la Torre de Claramunt, la Pobla de Claramunt, Sant Quintí de Mediona i Igualada.

 

Els agents van trobar una gran quantitat d'objectes sostrets provinents dels fets delictius investigats, així com substàncies estupefaents.

El grup també tenia material per dur a terme els il·lícits penals, com ara armes de foc curtes reals i simulades, uniformes, emblemes i material policial, i finalment, elements d'alta tecnologia utilitzats per sostreure vehicles.

Els Mossos han indicat que la investigació continua oberta i no es descarten més detencions.

La banda tenia uniformes per fer-se passar per policies (Mossos d'Esquadra)

 

ARXIVAT A:
Mossos d'Esquadra
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut