País Basc

Detinguts quatre joves a Sant Sebastià per kale borroka

Continua el setge policial contra la kale borroka. La policia ha detingut aquesta matinada almenys quatre joves a Sant Sebastià, per presumpta vinculació amb actes de violència al carrer. Aquests arrestos formen part de l'operació iniciada arran de set detencions més que es van fer el 30 d'octubre passat, també a San Sebastià. Tots els detinguts estan acusats de participar en atacs comesos els últims tres mesos a la capital donostiarra. El jutge de l'Audiència Nacional Fernando Grande-Marlaska ja va decretar presó incondicional incomunicada a cinc dels set detinguts. El magistrat els va imputar un delicte d'integració en organització terrorista, ja que pertanyen a Segi, l'organització juvenil il·legalitzada. L'operació encara continua oberta.

Actualitzat

En l'operació, que s'ha fet en diversos barris de Sant Sebastià, la policia ha escorcollat els domicilis dels detinguts i ha decomissat diversos materials. Amb tot, sembla que en un dels pisos on ha anat la policia no hi havia les persones que buscaven.

Els arrestos formen part de l'operació iniciada arran de les set detencions del 30 d'octubre a San Sebastià i s'han pogut portar a terme gràcies a l'anàlisi de la documentació trobada i els testimonis dels detinguts. En aquella operació, la policia va decomissar nombrosa documentació de Segi, sobres amb diners, guardioles per a presos d'ETA, DVD defensant la lluita armada i cartes de presos de la banda terrorista, i també nombrosos pamflets contra el tren d'alta velocitat. També es van decomissar processadors, llapis de memòria, telèfons mòbils i pistoles així com altra documentació.

Tots els detinguts, tant els que van ser detinguts a finals d'octubre com els tres d'ara, estan acusats de participar en atacs comesos els últims tres mesos a la capital donostiarra.

El jutge de l'Audiència Nacional Fernando Grande-Marlaska ja va decretar divendres presó incondicional incomunicada a cinc dels set detinguts el 30 d'octubre. El magistrat els va imputar un delicte d'integració en organització terrorista perquè considera acreditada la seva pertinença a l'organització juvenil Segi. A més, acusa els cinc processats de delictes d'estralls i danys terroristes.

Es creu que el grup que integraven la desena de detinguts actuava a la capital donostiarra des del 2005, quan es va detenir Oier Lorente, l'anterior dinamitzador dels sabotatges a la ciutat, segons fonts de la lluita antiterrorista.

Anar al contingut