Ciutadans barrant el pas a la Policia que s'havia endut una urna al CAP de Cappont de Lleida (ACN)
Ciutadans barrant el pas a la Policia que s'havia endut una urna al CAP de Cappont de Lleida (ACN)
Lleida

Detinguts per identificar a Facebook agents que haurien participat l'1-O a Lleida

Els dos joves lleidatans, que asseguren que s'han tergiversat els fets, estan acusats d'un delicte d'odi

RedaccióActualitzat

La Guàrdia Civil ha detingut dues persones a Lleida per un presumpte delicte d'odi arran de la situació política. Tots dos van publicar a Facebook, després de l'1-O, imatges d'agents de la Policia Nacional de paisà. Els dos joves han quedat en llibertat provisional després d'haver passat una nit als calabossos.

La primera detenció va ser la setmana passada. El noi es va trobar amb dos agents que, segons ell, havien participat en les càrregues del dia del referèndum. Els va fer una foto, els va interpel·lar amb una frase i va penjar la imatge a Facebook. Segons en Kenneth, a la denúncia s'exageren els fets:

"Hi agreguen amenaces de mort, com incitar que la gent al carrer els veiés i assenyalés. Està bastant fora de context perquè l'únic que vaig cridar va ser 'fora de les forces d'ocupació'".

 

La segona detinguda, en aquest cas aquest setmana, és la Meritxell, també veïna de Lleida. Està acusada d'incitació a l'odi i revelació de secrets. També va penjar un missatge a Facebook amb la foto d'un agent que anava de paisà. Segons diu, era un missatge de calma:

"Al missatge dic que la gent que vagi a la manifestació ho faci, sobretot, amb molta calma. Que hi haurà guàrdies civils infiltrats entre la gent, però que mantinguem i que no caiguem en provocacions. Això és exclusivament el que diu el text."

 

Tots dos van passar la nit als calabossos i l'endemà van declarar davant el jutge. Ara estan en llibertat provisional.

Quan fa un mes del referèndum, el diputat de CSQP i secretari general de Podem Catalunya, Albano Dante Fachin, ha recordat que la gent va defensar els col·legis sense discriminar entre independentistes i els que no ho eren.

 

 

Un tuit que ha motivat aquesta resposta per part d'Oriol Junqueras.

 

 

ARXIVAT A:
Referèndum 1-OProcés català
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut