Detinguts per estafar un milió d'euros amb una fundació per a infants amb càncer

La fundació CIBI, creada el 2017 a Barcelona, recollia diners amb guardioles repartides en comerços d'Espanya

Actualitzat

Els Mossos han detingut tres membres d'una família com a presumptes autors d'una estafa per quedar-se diners que es recollien per ajudar infants amb càncer.

L'any 2017 van constituir la Fundació CIB contra el càncer infantil i tenien repartides 12.300 guardioles per recollir donatius en botigues col·laboradores d'arreu d'Espanya.

Segons la investigació policial, des del 2017 fins al 2020, la fundació va recaptar més d'un milió d'euros en donacions i només una quantitat insignificant, el 0,47%, es va destinar a ajudar els infants amb càncer, uns 4.000 euros.

La investigació va començar el mateix any de la creació, arran de les sospites de diverses fundacions dedicades a ajudar nens malalts de càncer, que van informar la policia del funcionament presumptament anòmal de CIBI.

Se n'han encarregat la comissaria de Sant Martí i la divisió d'investigació criminal, sota la tutela pel jutjat d'instrucció número 20 de Barcelona, amb la col·laboració del Protectorat de Fundacions, del Ministeri de Cultura.

 

Els Mossos han registrat domicilis i locals, inclosa la seu de la fundació, i han detingut la presidenta, la secretària i un dels vocals, tots de la mateixa família. Hi ha un altre investigat en parador desconegut i es creu que és fora de la Unió Europea.

La magistrada que porta el cas i la Fiscalia de Barcelona han decretat mesures cautelars sobre el patrimoni de la fundació i els principals investigats, n'ha bloquejat els comptes corrents i ha suspès cautelarment les activitats de la Fundació CIBI.

Després de passar a disposició judicial, la magistrada ha decretat llibertat amb fiança de 20.000 euros per a dos dels detinguts i llibertat amb mesures cautelars per al tercer, amb la prohibició de sortir de l'estat espanyol.

ARXIVAT A:
Mossos d'Esquadra
Anar al contingut