Accés de l'hospital Niño Jesús de Madrid, on van ser traslladades les nenes
Les nenes van ser traslladades a l'hospital Niño Jesús de Madrid (Europa Press)
Madrid

Detinguts per deixar les filles de 2 i 5 anys soles al cotxe per anar de botelló

Tant el pare com la mare, de 32 i 34 anys, han estat detinguts, mentre que les nenes són en un centre d'acollida de menors

Redacció/Europa Press

La Policia Municipal de Madrid ha detingut una parella, de 32 i 34 anys, per deixar soles les seves filles de 2 i 5 anys en un cotxe per anar-se'n de botelló.

Va passar la nit del 19 al 20 de novembre, quan les patrulles van detectar que es feia un botelló al districte de Puente de Vallecas. Un cop van denunciar les persones que hi eren per beure alcohol a la via pública, els agents van observar que una dona "en clar estat d'embriaguesa" --segons el comunicat policial-- es dirigia a un vehicle proper i l'obria.

La policia s'hi va acostar per demanar-li la documentació i evitar que pogués conduir el cotxe en aquest estat i es van trobar les dues nenes a dins que dormien, una de les quals, la més petita, no parava de tossir.

Els agents van preguntar a la dona sobre les nenes. Va respondre que eren les filles i que estaven a càrrec del seu marit. Però l'home no hi era i prèviament havia estat denunciat per consum d'alcohol a la via pública.

Davant d'això, la policia va sol·licitar l'ajuda dels sanitaris del Samur, que en arribar van verificar que la nena de 2 anys estava a 40 de febre i presentava un quadre respiratori greu. A més, segons el comunicat policial, portaven sense menjar més de 10 hores.

Les dues menors van ser traslladades a un hospital infantil i valorades pel psicòleg de guàrdia. Després d'entrevistar-se amb les nenes i amb la mare, va derivar el cas als Serveis Socials de manera urgent, per risc de les menors, i es van recomanar mesures d'acollida, ja que no era la primera vegada que passava i portaven en dejú des de les 14.00 hores.

Membres de la Unitat de Suport i Protecció a la Dona, Menor i Major (UAPMMM), un cop valorat el resultat de les proves toxicològiques de les menors i la petició del mateix hospital, van decidir traslladar les nenes a un centre d'acollida.

Els dos progenitors han estat detinguts. La mare, en aquell mateix moment, i el pare, l'endemà al matí, ja que a la nit no el van localitzar.

ARXIVAT A:
PolicialMenorsComunitat de Madrid
Anar al contingut