Les modificacions a l'interior de la finca han causat danys valorats en 80.000 euros
Tarragona

Detinguts per convertir un xalet en una plantació de marihuana i deixar-lo "desfet"

S'han comissat 600 plantes i els propietaris de la casa, que l'havien llogat per 2.000 euros al mes, han quantificat en 80.000 euros els danys

RedaccióActualitzat

Els Mossos d'Esquadra han detingut a Tarragona dos homes que cultivaven marihuana dins un xalet de luxe, després de la denúncia dels propietaris que han valorat les destrosses a la finca en 80.000 euros

Els propietaris havien llogat el xalet, situat a la urbanització Solimar de Tarragona, per 2.000 euros al mes l'any 2019. És a partir del mes de novembre quan van començar a sospitar dels llogaters per unes obres a l'entorn de la casa. Van presentar denúncia, i la sorpresa va ser quan divendres passat els Mossos d'Esquadra van comprovar que els detinguts tenien la llum punxada i havien muntat una sofisticada instal·lació elèctrica per tota la casa.

Els llogaters van adequar totes les estances de la casa per al cultiu de marihuana, com explica Ramon Franquès, inspector en cap de l'àrea dels Mossos del Tarragonès.

"La casa ha quedat absolutament desfeta per dintre. Els delinqüents que vam detenir vivien en una habitació petita amb dos matalassos a terra i tota la resta, des del garatge fins a les cuines i el terrat, està tot pensat per a una producció de marihuana que poden fer dues o tres collites a l'any."

 

La policia hi ha trobat 600 plantes. Els dos detinguts, que diumenge van passar a disposició del jutge, han quedat en llibertat amb càrrecs. Es tracta de dos homes de 26 i 42 anys als quals s'acusa d'un delicte contra la salut pública, de pertànyer a un grup criminal i de frau elèctric.

La investigació, segons el comunicat de la policia, va començar a mitjans del mes d'abril ,després de rebre informacions que feien sospitar que al xalet hi havia una plantació de marihuana de grans dimensions. Els agents van observar que la casa desprenia una forta olor de cànnabis i que l'estructura de l'edifici havia estat modificada per la part de la façana "amb una clara intenció d'amagar l'activitat delictiva que s'estava desenvolupant", diu la nota policial.

Només una petita habitació on dormien els detinguts no estava ocupada per les plantes (Mossos d'Esquadra)

Divendres passat, la policia va entrar al xalet i va detenir les dues persones que s'encarregaven de la plantació que van trobar a l'interior.

També van intervenir un aparell professional d'envasar al buit, una bàscula de precisió i diversa documentació i indicis incriminatoris que estan en procés d'investigació. En aquest sentit, els detinguts tenien dins del xalet una sofisticada instal·lació elèctrica que estava connectada de manera fraudulenta a la xarxa elèctrica.

ARXIVAT A:
DroguesMarihuanaMossos d'Esquadra
Anar al contingut