La fotografia que ha distribuït la policia de San José dels dos pederastes detinguts
Califòrnia

La passatgera d'un vol ajuda a atrapar dos perillosos pederastes

Va sospitar dels missatges que enviava per Whatsapp l'home que ocupava el seient de la filera de davant

RedaccióActualitzat

Una mestra d'educació infantil de Seattle ha facilitat la detenció de dos pederastes als Estats Units. Tot va passar dalt d'un avió en un trajecte entre la ciutat de Seattle i l'aeroport Internacional de San José, a Silicon Valley.

La dona, que estava asseguda un seient darrera d'un dels ara detinguts, va veure que el passatger intercanviava missatges sospitosos des del seu mòbil. Uns missatges que, de seguida, li van cridar l'atenció pel seu contingut. Eren "converses molt connectades amb actes sexuals que semblaven amb nens", ha dit la policia.

Quan es va assegurar que no es tractava de cap broma, sinó que estava presenciant una conversa via Whatsapp que podria ser delicte, va decidir fotografiar amb el seu mòbil la pantalla del telèfon del sospitós. Per sort, el detingut portava un mòbil de grans dimensions i feia servir una font de lletra molt gran. Les fotografies que va fer permetien confirmar les seves sospites.

Amb les captures dels missatges pedòfils al seu poder, va adreçar-se a un membre de la tripulació i ho va denunciar. El treballador de l'aerolínia va decidir donar avís a la policia de l'aeroport de San José. 

Quan l'avió va aterrar a l'aeroport Internacional Mineta de San José, un grup de policies esperaven el presumpte pedòfil per detenir-lo. Es tracta de Michael Kellar, un home de 56 anys. Més tard es va detenir també la seva parella, Gail Bjurnworth, una dona de 50 anys que era la destinatària dels missatges pedòfils. La dona treballava tenint cura de diverses criatures.

El rastreig i buidat dels telèfons i els ordinadors dels dos detinguts ha permés a la policia localitzar als dos menors que haurien estat víctimes dels pederastes. Són dos nens de 5 i 7 anys d'edat. El responsable policial ha dit que "si no hagués estat per la intervenció valenta de la professora de Seattle, els dos nens haurien patit abusos".

 

Anar al contingut