La Guàrdia Civil desarticula una xarxa de ciberdeliqüents a qui imputen 47 delictes
La Guàrdia Civil desarticula una xarxa de ciberdeliqüents a qui imputen 47 delictes

Detinguts dos menors d'edat que lideraven una xarxa de ciberdelinqüència a Granada

S'han recuperat efectes valorats en més de 12.000 euros i 6.000 euros més en criptomonedes que l'organització havia aconseguit de manera fraudulenta en 47 estafes

Actualitzat

La Guàrdia Civil ha desarticulat una xarxa de ciberestafadors a qui imputen 47 de delictes d'estafa mitjançant l'ús fraudulent de targetes de crèdit, i que presumptament lideraven dos menors d'edat.

Els hackers tenien al seu abast més de 777.750 credencials de correu electrònic amb el nom de l'usuari i la contrasenya que havien adquirit al "deep web", la coneguda com a "internet profunda".

Els detinguts feien estafes des de diferents territoris, per bé que les detencions s'han fet a Granada, i les víctimes eren principalment espanyoles tot i que també van actuar a Alemanya i als EUA.

S'han recuperat efectes valorats en més de 12.000 euros, i 6.000 euros més en criptomonedes. Un dels líders de la banda ja l'havien detingut abans per haver entrat a la xarxa informàtica del servei madrileny de salut i el lloguer de bicicletes del consistori de Madrid.

L'organització, formada per tretze persones, estava especialitzada en la compra electrònica amb les dades bancàries robades. Havien creat botigues virtuals en les quals rebien encàrrecs, realitzaven la compra amb les targetes falses i després l'entregaven a un preu per sota de mercat. Fins i tot, en el seu afany de notorietat, alguns dels membres ho havien compartit a les xarxes socials.

Els detinguts van arribar a carregar 485 euros al compte d'una dona gran per comprar unes sabatilles de marca, tabac i begudes, fins a buidar-li el compte corrent.

Les autoritats policials recomanen, entre altres mesures, reforçar la seguretat de les targetes bancàries, utilitzar contrasenyes complexes i canviar-les sovint, verificar regularment els moviments del compte bancari i no fer servir xarxes wifi públiques per accedir al correu o fer compres.

ARXIVAT A:
Delictes econòmicsInternetAndalusia
Anar al contingut