Flors en record de la periodista Lyra McKee, morta a trets enmig dels enfrontaments de Divendres Sant a Derry (Reuters)
Flors en record de la periodista Lyra McKee, morta a trets enmig dels enfrontaments de Divendres Sant a Derry (Reuters)
Derry

Detinguts dos joves amb relació a la mort a trets d'una periodista a Derry

La policia ha distribuït imatges del moment del tiroteig amb l'esperança que algú reconegués l'autor dels trets que van matar la periodista

RedaccióActualitzat

La policia ha detingut dos joves, de 18 i 19 anys, dins de la investigació per la mort a trets de la periodista Lyra McKee aquest Divendres Sant a Derry, Irlanda del Nord. Els dos homes han estat traslladats a una comissaria de Belfast per interrogar-los.

Republicans i unionistes han condemnat els fets. La policia ha atribuït els trets que van provocar la mort de la periodista de 29 anys a manifestants republicans. Els fets van passar en un barri majoritàriament catòlic de la ciutat de Derry quan un grup de persones van atacar els policies que escorcollaven diversos habitatges.

 

La policia va distribuir imatges del tiroteig amb l'esperança que algú reconegués l'autor dels trets contra un cotxe policial i que va ferir de mort la periodista. L'autor dels trets anava emmascarat.

Les imatges captades per les càmeres de seguretat de la zona recullen els últims moments de vida de la periodista. S'hi veu Lyra McKee amb altres persones i gravant imatges amb el seu telèfon mòbil. També es pot veure una persona armada amb una pistola i amb la cara tapada.

 

La reportera Lyra McKee no estava treballant en el moment dels fets. Va rebre diversos trets al cap que li van causar la mort de forma immediata.

La policia creu que els greus incidents dels últims dies a Derry, on es van llançar més de 50 còctels Molotov i es van cremar dos vehicles policials, són obra de dissidents republicans.

Des del primer moment, la investigació tracta els fets com un cas de terrorisme i considera que es tracta d'un "complot orquestrat".

 

Anar al contingut