Imatge d'una càmera de seguretat dels dos detinguts robant coure a l'aeroport del Prat
Imatge d'una càmera de seguretat dels dos detinguts robant coure a l'aeroport del Prat.
El Prat de Llobregat

Detinguts dos homes per robar cable de coure a la T1 de l'aeroport del Prat

Les dues persones, de 48 i 34 anys, estan acusades de robar cable de coure per valor de 114.000 euros a l'antic aparcament de treballadors.

RedaccióActualitzat

Els Mossos d'Esquadra han detingut dos homes acusats de robar cable de coure per valor de 114.000 euros a l'antic aparcament de treballadors de la terminal T1 de l'aeroport de Barcelona-el Prat. Els detinguts estan acusats dels delictes de robatori amb força de cable de coure, danys, atemptat i resistència a l'autoritat.

Els Mossos van rebre una trucada del Centre de Gestió Aeroportuària aquest dimecres alertant que dos homes estaven manipulant cablejat elèctric a l'aparcament. Els agents es van dirigir al lloc i van comprovar que tota la instal·lació elèctrica de les marquesines de l'aparcament havia estat robada, s'havia deixat sense llum el recinte i una de les tanques que dóna als aiguamolls del Llobregat havia estat forçada.

Els agents van iniciar una recerca per la zona envoltada pel Parc Natural del Delta del Llobregat i després d'unes hores van trobar un home submergit en una riera pantanosa, camuflat amb canyes i matolls. Poc després també van buscar l'altre presumpte lladre i van localitzar a l'exterior de l'aeroport el vehicle en el qual es desplaçaven, on van trobar eines per tallar i pelar cable.

La policia ha pogut relacionar els dos detinguts amb el robatori de quatre quilòmetres de cable a les mateixes instal·lacions el 8 de març, danys valorats per AENA en 7.000 euros que, amb els de l'últim robatori, sumen 114.000 euros.

Els dos detinguts, de 48 i 34 anys, han quedat en llibertat amb càrrecs després de passar a disposició judicial.

Anar al contingut