Un emmanillat pels Mossos d'Esquadra
Els dos detinguts han passat a disposició judicial (@mossos)

Detinguts dos homes per agressions xenòfobes al metro de Barcelona

A banda d'increpar els passatgers, també van agredir un vigilant de seguretat que va intervenir per aturar-los

Els Mossos d'Esquadra han detingut dos homes, de 32 i 33 anys, per haver comès agressions xenòfobes al metro de Barcelona. Els fets van tenir lloc el 16 d'abril quan els ara detinguts haurien seleccionat les seves víctimes per motiu d'origen o ètnia, i les haurien insultat i menyspreat. 

Un vigilant de seguretat, que va intervenir per parar els agressors, també va patir lesions.

Per tot plegat, se'ls acusa de delictes d'odi i un delicte de lesions. 

La investigació ha permès localitzar dues víctimes, una de les quals és el vigilant de seguretat privada, i no es descarta que n'hi poguessin haver d'altres relacionades amb els mateixos fets.
 

Vincles amb el supremacisme blanc

Els dos detinguts tenen antecedents per delictes contra el patrimoni, estan vinculats al supremacisme blanc i en el moment de l'agressió mostraven simbologia pròpia de l'extrema dreta violenta.

El 16 d'abril, tots dos homes van accedir al metro de Barcelona i quan eren a l'interior del vagó van començar a increpar i insultar per motius xenòfobs les persones d'origen estranger.

 

Un vigilant agredit

Els fets van passar davant d'altres usuaris, fet que va comportar una situació d'especial humiliació pública cap a les víctimes. Un vigilant de seguretat va intervenir per aturar-los, moment en què va ser agredit pels autors. El van tirar a terra amb una forta empenta, mentre un d'ells l'intentava escanyar amb les mans.

El vigilant també va rebre insults per part dels agressors per la seva condició d'estranger, a més de patir algunes lesions a conseqüència de l'agressió. 

La investigació es va iniciar el mateix dia dels fets, quan el vigilant de seguretat va avisar la policia. Investigadors de la Unitat Central de Delictes d'Odi i Discriminació de la Comissaria General d'Informació es van fer càrrec de les gestions, que han permès identificar els dos autors i detenir-los aquest dimarts a la ciutat de Barcelona. Tots dos han passat a disposició judicial aquest dimecres al matí. 

 

ARXIVAT A:
Extrema dretaXenofòbiaMossos d'Esquadra
Anar al contingut