Detinguts a València tres menors per un assassinat a Lió
Detinguts a València tres menors per un assassinat a Lió

Detinguts a València tres menors acusats de torturar un jove fins a la mort a Lió

Els joves haurien matat un noi en un pis de la ciutat francesa i haurien penjat el vídeo de l'atac a les xarxes socials

RedaccióActualitzat

La Policia Nacional ha detingut a València tres menors de 15, 16 i 17 anys com a presumptes autors de tortures a dos joves en un pis de Lió, a un dels quals van causar la mort, difonent per xarxes socials el vídeo de l'atac.

França havia dictat una ordre de detenció contra els joves, acusats d'un delicte d'assassinat, detenció il·legal, tortures i pertinença a banda criminal.
 


Els fets haurien succeït el 5 de març. Suposadament, els menors van colpejar i apunyalar dos joves, un dels quals, de 28 anys, va acabar morint. La víctima estava lligada de peus i mans i presentava prop de 60 punyalades.

Tot indica que, després dels fets, els joves van fugir cap a Espanya i van ser detinguts dijous passat per colar-se al metro sense bitllet.

Al tractar-se d'un cas de menors que no estan acompanyats, el Grup d'Homicidis de València els va posar a disposició de la Fiscalia de Menors. Amb la col·laboració dels cossos de policia espanyol i francès se'ls ha identificat com a autors de l'agressió filmada i difosa a les xarxes.

En el vídeo es poden veure els tres menors agredint els dos joves al pis de Lió. Estaven lligats i retinguts contra la seva voluntat, mentre els intimidaven greument i els causaven lesions.
 

Podria haver-hi més víctimes

El delegat del govern espanyol al País Valencià, Juan Carlos Fulgencio, ha confirmat la detenció i ha assenyalat que encara es desconeix el nombre de víctimes:
 

"Sabem que n'hi ha un de segur, però en podrien ser més. L'únic que sabem es que s'han desplaçat policies francesos per executar aquesta ordre d'extradició internacional que ha demanat el govern francès i que, un cop es compleixin els tràmits, suposo que les autoritats judicials espanyoles cursaran."


Fulgencio ha evitat oferir més informació al tractar-se d'un cas sobre menors d'edat:
 

"És una investigació encara en curs per les autoritats franceses. S'ha de ser molt curosos en no donar informació que pugui pertorbar la identitat dels menors, que malgrat tot mereixen aquesta protecció."

ARXIVAT A:
Policial
Anar al contingut