El turista va escriure "ALI" a la paret de la casa romana (Ministeri de Cultura italià)

Detingut un turista a Pompeia per ratllar una paret del jaciment arqueològic

El turista estava escrivint una paraula a la paret d'una antiga casa romana i ara haurà de pagar els treballs de restauració

RedaccióActualitzat

Ha començat l'estiu i ha tornat a passar. Un turista ha malmès el patrimoni arquitectònic, en aquest cas, a Pompeia.

El turista ha estat detingut aquest dissabte al jaciment arqueològic italià després de ser sorprès ratllant la paret d'una antiga casa romana per escriure la paraula "ALI" i haurà de pagar íntegrament les tasques de restauració.

El ministre de Cultura italià, Gennaro Sangiuliano, ha denunciat en un comunicat aquest "fet gravíssim" i ha avançat que el detingut haurà de pagar les despeses de reparació gràcies a una nova llei que augmenta les sancions contra els que perjudiquin el patrimoni nacional.

Imatge d'una de les cases conservades a Pompeia (Diego Delso, delso.photo, Llicència CC-BY-SA/Wikipedia)


El detingut és un turista del Kazakhstan, segons avancen els mitjans locals, que va ser sorprès pels vigilants de Pompeia mentre escrivia les lletres "ALI" al guix d'una de les parets de la coneguda com a Casa dels Ceii, antiga família pompeiana.

Immediatament després va ser detingut per agents del cos dels Carabiners (policia militaritzada) i haurà de respondre del delicte de dany a patrimoni.

Altres casos a Itàlia

No és la primera vegada que algú atempta contra l'antiga ciutat romana de Pompeia i altres construccions arqueològiques properes, arrasades per l'erupció del volcà Vesuvi l'any 79 dC.

El 3 de juny passat un turista dels Països Baixos va escriure la seva firma amb retolador indeleble en una paret amb frescos d'una casa d'època romana d'Herculà, a prop de Pompeia.

També l'estiu passat, tres turistes van haver d'afrontar multes per guixar al Colosseu de Roma en pocs dies de diferència.

 

ARXIVAT A:
TurismeItàlia
Anar al contingut