Detingut un massatgista de Canet de Mar per abusos sexuals a menors

12 noies han denunciat el massatgista després de fer públics els seus casos d'abús sexual en un compte d'Instagram

Berta Boter Carbonell / Quique Badia MasoniActualitzat

Els Mossos d'Esquadra han detingut un massatgista acusat d'abusar sexualment de menors a la seva consulta. La detenció ha tingut lloc després que 12 víctimes ho denunciessin als Mossos i s'obrís una investigació als jutjats de Mataró.

Les víctimes ja portaven mesos denunciant el cas a través de les xarxes socials i amb pintades als carrers. A través de l'Instagram "joaquimpouviolador" asseguraven que l'acusat havia abusat d'elles sexualment quan eren menors d'edat i anaven a la seva consulta de Canet de Mar.

El Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya ha dit a TV3 que el detingut no està col·legiat ni té la titulació de Fisioteràpia a cap universitat espanyola.

Segons fonts de la judicatura, l'acusat va ser detingut dijous i dissabte va quedar en llibertat provisional amb càrrecs. Ara, s'haurà de presentar davant l'autoritat judicial, se li retirarà el passaport i se li prohibirà sortir del país. La causa està en mans del jutjat d'instrucció número 2 de Mataró.

 

Denuncia col·lectiva a les xarxes

En el perfil d'instagram "joaquimpouviolador" diferents noies donen testimoni d'algunes situacions que van viure amb el massatgista de Canet de Mar. Moltes expliquen que van anar a la seva consulta per problemes mèdics o per fer-se un massatge descontracturant i que el presumpte abusador les obligava a despullar-se i els feia tocaments a les parts íntimes sense permís dient que es tractava de la seva metodologia a l'hora de fer massatges.

 

 

Una de les noies explica que quan això va succeir només tenia 13 anys. D'entrada, el massatgista la feia despullar completament per fer-li el massatge. Tot i que li semblava estrany, no deia res perquè el presumpte abusador li assegurava que els massatges es feien així. Un dia, explica la víctima, el massatgista es va estirar sobre seu argumentant que volia "exercir pressió a l'esquena per tal de relaxar la musculatura".

Després d'aquella experiència traumàtica, no va voler tornar-hi més però no va dir-ne res perquè admet que amb aquella edat, 13 anys, encara no entenia què passava.

És el cas de la majoria de les víctimes, que ho han denunciat anys després que ocorreguessin els fets. Ho han fet per por a les represàlies i explicant que, tot i passar una experiència traumàtica, pensaven que aquells massatges eren normals. La majoria de víctimes eren menors i era el primer cop que es feien un massatge.

Una altra víctima també escriu que es tracta d'una persona coneguda al poble i que, quan va explicar el cas als seus pares, van treure-li importància dient que en Joaquim, l'acusat, era "molt de la broma".

A més, tal com assenyalen els testimonis, en la majoria de casos el presumpte abusador els demanava que "no diguessin res", que "havia sigut un error" i que si ho feien "farien molt de mal a la seva família i als seus fills", que eren coneguts per les noies del poble.

El cas va quedar silenciat durant molts anys però arran de l'obertura d'aquest compte d'Instagram, són moltes les noies que han volgut fer pública la seva història. De fet, en el compte d'Instagram hi ha més de 20 noies que expliquen de forma anònima les seves experiències traumàtiques a la consulta del presumpte abusador. Algunes fins i tot asseguren haver estat "violades" pel massatgista.

A part de la visibilització que han realitzat a través de les xarxes socials, el col·lectiu de víctimes ha engegat una campanya per tal d'aconseguir finançament.

L'objectiu del "Gofoundme" és aconseguir 13.000 euros per tal de cobrir les despeses jurídiques i l'acompanyament psicològic de les víctimes en el procés d'emprendre accions legals contra el massatgista.

Volen que s'emprenguin accions legals contra ell al més aviat possible perquè no es puguin perpetuar els abusos que ha fet durant més de 20 anys, segons expliquen les víctimes, utilitzant la seva professió com a coberta.

ARXIVAT A:
MenorsAssetjament sexual
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut