Detingut un jove acusat d'assetjar menors a través de xats de jocs online
Al presumpte ciberassetjador se l'ha detingut en una operació conjunta dels Mossos i la Policia Nacional

Un nen de 13 anys de Terrassa destapa un cas d'assetjament en xats de PlayStation

La investigació va arrencar després que el menor denunciés que era víctima de ciberassetjament

Actualitzat

Ingressa a la presó un noi de 22 anys d'Alcalá d'Henares, a Madrid, acusat d'assetjar sexualment menors a través d'internet i de pornografia infantil després d'una operació conjunta dels Mossos i la Policia Nacional. La investigació va començar el juny de l'any passat arran de la denúncia d'un nen de 13 anys de Terrassa.

El detingut va contactar amb la víctima a través del xat d'un joc de PlayStation i després de guanyar-se la seva confiança fent-se passar per menor d'edat, va aconseguir totes les seves claus d'accés a les xarxes i va accedir al seu ordinador a través d'un programa de control remot.

Un dia, amb l'excusa d'uns mals resultats en un videojoc, li va demanar una fotografia de contingut sexual, com ha explicat a Catalunya Ràdio l'inspector Jordi Domènec, cap de l'Àrea Central d'Investigació de persones.

"Amb aquesta imatge i tota la informació que tenia de les seves amistats, companys d'escola, nom dels pares... va començar un procés extorsiu dient: 'O em facilites més imatges o aquesta primera imatge que t'he agafat l'exposaré a tots els teus amics de classe, els teus pares h sabran...' va ser el que va durar tot un any, el nano produint imatges extorsives".

La investigació conjunta va poder determinar que l'assetjador era un jove veí d'Alcalá d'Henares i a casa seva els agents hi van trobar sis discos durs, tres mòbils i una targeta de memòria amb molts fitxers amb contingut sexual. La investigació continua oberta per determinar si hi ha més víctimes i si tenia algun col·laborador.

ARXIVAT A:
MenorsTecnologiaAssetjament sexual
Anar al contingut