Encesa d'espelmes davant de l'església de Notre Dame de Niça (EFE/Sebastien Nogier)

Detingut un home que s'hauria reunit amb l'atacant de l'església de Niça

L'autor del triple assassinat és un tunisià de 21 anys arribat fa un mes a Europa que no era conegut per la intel·ligència francesa

RedaccióActualitzat

La policia francesa ha detingut un home de 47 anys que hauria estat en contacte amb l'autor de l'atac a l'església de Notre-Dame de Niça la vigília dels fets.

La informació l'havia avançat el diari Nice-Matin i l'han confirmada fonts judicials i fonts pròximes a la investigació, que aquest matí han informat que la detenció es va fer dijous al vespre.

D'aquest segon detingut no se'n coneixen, per ara, més detalls. Sí que se saben més coses de l'autor dels tres assassinats ocorreguts a Niça.

Es tracta d'un home nascut a Tunísia el 1999, segons la documentació de la Creu Roja italiana que li han trobat. No era conegut dels serveis d'intel·ligència francesos. Mitjans francesos, que citen fonts de la investigació, l'identifiquen amb el nom de Brahim Aouissaoui.

Ara està ingressat a l'hospital, ferit greu a causa dels trets que la policia va disparar-li per aturar-lo.

 

Policies fortament armats, aquest dijous, davant l'església de Notre-Dame de Niça (Reuters/Eric Gaillard)


El fiscal antiterrorista, Jean-François Ricard, ha explicat que va arribar a Europa el 20 de setembre, per l'illa italiana de Lampedusa. També se sap que el 9 d'octubre era a l'Europa continental, concretament a la localitat italiana de Bari, des d'on s'hauria desplaçat a França.

A Niça no hi va arribar fins a aquest mateix dijous, en tren. Es va canviar de roba a l'estació i va anar directament a l'església de Notre-Dame, que està a escassos 500 metres de distància.

El temple feia poc que havia obert. L'agressor hi va entrar armat amb un ganivet amb una fulla de 17 centímetres.

A l'entrada, hi va matar una dona de 60 anys, a qui va causar greus ferides al coll. A l'interior, hi va matar, de la mateixa manera, el sagristà, un home de 55 anys. I va ferir una dona de 44 anys, brasilera, que va morir en un restaurant pròxim on va refugiar-se després de ser atacada i aconseguir fugir de l'església.

Alertada pels veïns, la policia local de Niça va anar de seguida a l'església, on va disparar contra l'atacant quan es va llançar contra els agents cridant "Al·lahu-àkbar" ("Al·là és gran" o "Déu és gran").

Tot va passar en poc més d'un quart d'hora.

A més de l'arma del crim, a l'interior de la basílica la policia també hi va trobar una bossa amb efectes personals, dos ganivets més, no utilitzats, un Alcorà i dos telèfons.

 

El president francès, Emmanuel Macron, ha visitat l'església de Niça on tres persones han estat assassinades (Reuters/Eric Gaillard)


La Fiscalia Antiterrorista ha obert una investigació pels delictes d'assassinat relacionat amb una acció terrorista, temptativa d'assassinat relacionada amb una acció terrorista i integració en organització criminal per cometre atacs de naturalesa terrorista contra persones.

Aquesta nit, esglésies de tot França han fet sonar les campanes, una altra vegada, després d'un atemptat comès en el país.

El president francès, Emmanuel Macron, que s'ha desplaçat a l'església de Notre-Dame de Niça, ha recordat que és la tercera vegada que Niça és víctima del fanatisme islamista i ha assegurat que França no cedirà davant dels atacs als seus valors.

"Si ens tornen a atacar és pels nostres valors. Perquè valorem la llibertat de creença en el nostre territori i no cedim al terror. I ho torno a dir, avui, molt clarament: no cedirem en res."


Macron ha anunciat un reforç del desplegament de l'exèrcit per protegir escoles i centres de culte, que estaran custodiats per uns 7.000 efectius.

ARXIVAT A:
FrançaTerrorisme
Anar al contingut