Detingut un home per l'assassinat de la dona a Elx
Concentració de rebuig per l'assassinat masclista aquest migdia a Elx
Elx

Detingut un home per l'assassinat de la dona a Elx

La dona havia anat a casa a recollir les seves pertinences després de comunicar al marit que se'n volia separar

RedaccióActualitzat

La policia ha detingut un home de 52 anys com a autor confés de l'assassinat de la seva parella, de 47.

Els fets han passat a primera hora del matí a Elx, al Baix Vinalopó, a l'interior d'un garatge. La dona havia anat a casa a recollir les seves pertinences després de comunicar-li al seu marit que se'n volia separar. Els testimonis han sentit una discussió i han avisat la policia. Quan els agents hi han arribat, l'home ha confessat el crim.

L'Ajuntament d'Elx ha decretat dos dies de dol i ha fet una concentració aquest dissabte, a les dotze, per rebutjar aquest nou cas de violència masclista.

El Consell de la Generalitat Valenciana farà tres minuts de silenci aquest diumenge per condemnar el cas.

També el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha mostrat el rebuig a aquest nou assassinat a través de Twitter. L'ha qualificat d'"insuportable".

 

 

Al Perellonet, una pedania de València, un home està detingut per haver agredit la seva parella. La dona està ingressada, ferida greu, a l'Hospital La Fe de València.

A tot Espanya, 50 dones han estat assassinades per les seves parelles aquest any.

La violència masclista és un fenomen estructural: en 7 anys, entre el 2010 i el 2017, han mort a Catalunya 163 dones, víctimes de violència de gènere.

Ho recull un estudi de l'associació Feminicidio.net, que afegeix que en el 93% dels casos l'agressor era conegut de la víctima.

A Catalunya moren de mitjana dues dones al mes per aquest tipus de violència, la gran majoria a mans de les seves parelles.

El telèfon d'atenció a les víctimes de violència masclista és el 900 900 120. A través del telèfon, s'assessora sobre quines opcions hi ha i quins recursos tenen a l'abast.

ARXIVAT A:
Violència masclista
Anar al contingut