L'agredida denuncia que va patir tocaments i vexacions quan retransmetia la diada castellera

Un mosso d'Esquadra, investigat per abús sexual a una reportera en la diada de Sant Fèlix

La periodista denuncia que ha patit tocaments i diverses agressions sexistes mentre treballava en la diada castellera
Redacció Actualitzat
TEMA:
Agressió sexual

Un home de 45 anys, agent dels Mossos d'Esquadra, ha estat detingut acusat d'abusar i vexar sexualment una periodista que retransmetia la diada de Sant Fèlix a Vilafranca del Penedès.

Els Mossos d'Esquadra el van detenir divendres al vespre, després que la reportera presentés una denúncia a comissaria i identifiqués un dels autors de l'agressió.

El detingut ha passat aquest dissabte a disposició judicial acusat d'un delicte d'abusos sexuals. El jutge l'ha deixat en llibertat provisional, però no pot ni comunicar-se ni acostar-se a la víctima a menys de 1.000 metres.

La magistrada ha adoptat aquesta decisió, d'acord amb la Fiscalia, després de prendre declaració a la víctima, als testimonis i al detingut.

El cos dels Mossos d'Esquadra ha obert un procés d'investigació interna.

Denúncia a la xarxa i a comissaria

La reportera de la Xarxa de Comunicació Local va denunciar a comissaria i també a les xarxes socials que havia estat víctima d'una agressió sexista, divendres, mentre retransmetia l'actuació castellera de la diada de Sant Fèlix a Vilafranca del Penedès.

 

La periodista estava retransmetent la jornada castellera per al programa "Castells en Xarxa" i entrevistava membres de les colles participants. Explica que es va acostar a un grup de persones per entrevistar-les quan un home "amb un polo vermell"  li va "agafar el micròfon, el va llepar i el va mossegar".

Poc després, un grup de persones li van fer fotografies "sense que jo en tingués ganes" i la van agafar per diferents parts del cos. Va ser llavors quan va aparèixer l'home que la va assetjar, que li va fer tocaments:

 

 

L'home detingut seria aquest que ella identifica com un casteller que li hauria fet tocaments i li hauria mossegat l'orella. Davant els Mossos, la noia va identificar l'agressor.

La Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya ha ofert tot el suport a la periodista agredida i asseguren que han fet "moltíssima feina perquè fets com aquests no tornin a passar":


També les colles castelleres que van participar en la diada han fet tuits de condemna:

La Xarxa de Televisions Locals i la Diputació de Barcelona es personaran a la causa judicial contra el presumpte autor dels fets. La presidenta de la CCMA, Núria Llorach, en un tuit, també ha donat tot el seu suport a la periodista.

ARXIVAT A:
Agressió sexual
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut