Detingut un home després d'un tiroteig amb un mort en una sinagoga a prop de San Diego

L'atac s'ha produït l'últim dia de la celebració de la Pasqua jueva

Actualitzat

La policia ha detingut un home després d'un tiroteig en una sinagoga a Poway, al nord de San Diego, al sud de Califòrnia. Hi ha mort una persona i tres han resultat ferides, segons les autoritats locals. L'atac s'ha produït en l'última pregària de la celebració de Pasqua d'enguany.

L'alcalde de Poway, Steve Vaus, ha explicat a la cadena de televisió MSNBC que "hi havia quatre ferits per arma de foc i un d'ells ha mort". També ha afegit que el rabí ha resultat ferit a la mà. 

La policia local ha anunciat que s'ha detingut el presumpte autor de l'atac, un jove de 19 anys de San Diego que ha deixat un manifest antisemita a les xarxes socials i ha reconegut haver-se inspirat en la matança de Nova Zelanda del 15 de març. L'atacant ha utilitzat un rifle d'assalt AR-15.

Segons el canal local KGTV, la sinagoga havia de celebrar la Pasqua jueva a partir de les 11 del matí, hora local.

L'alcalde de Poway ha volgut retre homenatge "als membres de la congregació que s'han oposat al tirador i han evitat que hi hagués un incident molt pitjor". I al seu compte de Twitter ha dit que "l'odi no té cabuda" a Poway:

"L'odi no té cabuda en cap comunitat... i menys encara a Poway. Ens abraçarem els uns als altres i superarem aquesta tragèdia com la família que sempre hem sigut i sempre serem."

 

El president dels Estats Units, Donald Trump, també ha utilitzat el seu compte de Twitter per felicitar la policia, que ha detingut el presumpte autor dels fets:

"Pensaments i oracions per a tots els afectats per un tiroteig a la sinagoga de Poway, Califòrnia. Que Déu us beneeixi a tots. Sospitós detingut. Les forces de l'ordre han fet una feina excepcional. Gràcies!"

ARXIVAT A:
Estats Units
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut