L'FBI veta soldats de la Guàrdia Nacional a càrrec de protegir la investidura de Biden
Membres de la Guàrdia Nacional desplegats al Capitoli de Washington per la investidura de Joe Biden (REUTERS/Joshua Roberts)
Washington

Detingut un home amb 500 bales que intentava entrar al Capitoli blindat de Washington

El centre de la capital dels Estats Units està protegit per 25.000 soldats mentre tots els capitolis estatals han reforçat la seguretat per la investidura de Joe Biden

Yasmin Córdoba SchwanebergActualitzat

La policia del Capitoli ha detingut un home que volia entrar dins del perímetre tancat del centre de Washington amb més de 500 bales i una acreditació no autoritzada per entrar a la zona.

La detenció es produeix en un moment de màxima tensió als Estats Units, amb el centre de Washington blindat, on dimecres serà investit el nou president electe del país, Joe Biden.
 

L'home, identificat com a Wesley Allen Beeler, un resident de Virgínia de 31 anys, va ser detingut quan es va apropar al perímetre de seguretat per intentar accedir-hi amb una acreditació no autoritzada. Beeler va reconèixer que portava una pistola semiautomàtica, carregada amb 17 bales. La policia li va trobar 509 cartutxos de municions, també d'escopeta, i un carregador per a la pistola semiautomàtica Glock, també requisada.

Després de comparèixer davant el tribunal de Washington DC, Beeler ha quedat en llibertat acusat de possessió d'una arma i munició no registrada, entre altres delictes.

Punts de control al perímetre tancat del centre de Washington (REUTERS/Eduardo Munoz)

 

Desplegament militar històric

La investidura de Joe Biden, dimecres, estarà protegida pel desplegament més gran de seguretat de la història dels Estats Units, amb 25.000 militars de la Guàrdia Nacional en actiu a Washington. Això suposa cinc vegades més soldats que els que el país ha enviat fins ara a l'Afganistan i l'Iraq.

Una altra mesura inèdita serà l'absència dels centenars de milers de persones que tradicionalment ocupen el Mall de Washington per investir un nou president. Matt Miller, responsable de seguretat de la ciutat de Washington, assegura que la preparació és excepcional:

"Hem detectat una gran quantitat de rumors molt preocupants, i ens estem preparant per al que no sabem. No sabem si algú ja ha aixecat la mà per dir "venim, hi serem", però ens preparem com si hagués passat."

 

 

L'alcaldessa de Washington ha advertit a la població que el desplegament de seguretat s'haurà de mantenir fins després de la investidura de Joe Biden, davant els rumors que els grups extremistes esperin a actuar després del 20 de gener.

Davant l'escalada de tensió al país, la xarxa social Facebook ha anunciat aquest dissabte que prohibirà temporalment tots els anuncis que promoguin accessoris per a armes i altres objectes militars fins després de la investidura de Biden.

 

Tots els capitolis estatals en alerta

Washington i les capitals dels 50 estats del país es troben en alerta màxima aquest cap de setmana, després que l'FBI advertís que els ha arribat informació sobre possibles "protestes armades". A les xarxes socials s'apuntava al perill d'un segon assalt al Capitoli, després de l'atac del 6 de gener, o a altres capitolis a les capitals estatals.  

Desplegament militar històric a Washington per la investidura de Biden (REUTERS/Eduardo Munoz)

 

Davant el risc, tots els estats han pres mesures, amb centenars d'agents de seguretat mobilitzats. Texas ha tancat el seu capitoli durant dies, Michigan ha activat la Guàrdia Nacional i Califòrnia ha ordenat muntar una tanca al voltant del seu congrés estatal de Sacramento.

Fins ara, però, no s'han produït incidents d'importància, tret de petites protestes de seguidors de Donald Trump a Texas i Minnesota.

 

 

 

ARXIVAT A:
Estats UnitsTrump Joe Biden
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut